Србија мора да буде офанзивнија

Национални фудбалски тим Србије, с новим селектором Славољубом Муслином, имаће у кратком року три пријатељске утакмице које треба да омогуће што боље припреме за старт

у квалификацијама за Светско првенство. Прва провера на програму је у среду у Ужицу (17), а ривал је селекција Кипра.

- Имали смо један тренинг, упознали се, а оно што могу да кажем јесте да ме радује изражена жеља свих репрезентативаца. Они су играчи високог нивоа, очекујем да се прилагоде новим захтевима и испуне оно што будем тражио од њих. Не сумњам да ће сви дати максимум у овом тренутку, јер видим да је присутна велика жеља - истакао је селектор Муслин на прес конференцији у хотелу “Палисад” на Златибору.
Искусни стратег најавио је промену формације “орлова”.

- Све ће се видети кад почне утакмица. Мени је важно да се играчи што брже прилагоде том систему. Сигурно је само да ћемо деловати много офанзивније, играћемо са више нападача. Желимо да будемо ефикаснији, опаснији по гол противника и убедљивији у завршници. Хоћемо да кренемо напред, у сваком смислу - поручио је селецтор.

Састав остаје тајна, кадровскх проблема има, а биће и нових имена…
- Видећемо доста дебитаната. Тим, наравно, знам, али не могу да га саопштим. Сада нећу да рачунам на оне играче који су током викенда имали напорне мечеве, као Тошић или Стојиљковић, а то значи прилику за неке нове снаге. Добиће шансу да ме убеде да могу на њих да рачунам и када буду почеле квалификације. Све, дакле, зависи само од играча - констатовао је Муслин.

Проверени везиста Немања Матић очекује леп амбијент на трибинама у Ужицу.
- Други дан смо заједно, селектор нам је објаснио шта се тражи од нас и тимски и појединачно. Атмосфера је добра и сада остаје да будемо прави на терену. Играли смо у Ужицу против „новинара” када је селектор био Михајловић. И видели смо леп амбијент. Народ овог краја воли фудбал, воли репрезентацију и уверен сам да ће доћи у великом броју. А с правом, искреном подршком, све је лакше - истакао је Немања Матић, који можда ускоро промени средину и постане члан Манчестер јунајтеда.

Меч са Кипром судиће арбитри из Црне Горе, на челу с Павлом Радовановићем.

З. Рангелов
 

Клинци уз репрезентацију

Репрезентација Србије посетила је Дом за децу и омладину без родитељског старања „Петар Радовановић“ у Ужицу. Посета овој установи протекла је у пријатном амбијенту и дружењу, а стручни штаб и играчи искористили су прилику да све штићенике дома позову да буду гости Фудбалског савеза Србије на утакмици са Кипром.
 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести