Српкиње инатом могу све

Српске рукометашице пласирале су се у другу фазу Европског првенства у Шведској и данас ће играти против репрезентације Немачке (16.15).

Изабранице Драгице Ђурић су у А групи освојиле прво место са две победе и ремијем и у новоформирану групу су пренеле три бода, као и домаћин Шведска. Поред ове две репрезентације из наше групе су се у Гетеборг преселиле и Шпанкиње, док су из Б групе наши ривали Немачка, Холандија, Француска.

- Немице имају две комплетне поставе. Једну вишу и мало спорију, а друга је нижа, али и бржа. Озбиљна су селекција са озбиљним тренером  Биглером. Биће то тешка утакмица, али тражимо решење и за њих - рекла је селекторка Драгица Ђурић, а онда се осврнула и на проблем умора својих пуленки: -  Ако има воље и жеље, биће и снаге. Доста тога иде из главе. Имамо хендикеп, повреду Лавко, али и поред свега на нама је да извучемо још више против противника који има све одлике германског менталитета, снагу и упорност.

Селекторка није пропустила да похвали досадашњи резултат.
-  Поносна сам на ове девојке за све што смо урадиле до сада. Верујем да ће тако остати до краја. Дошле смо у Гетеборг да се боримо за полуфинале. Имамо три бода, што није мало и то ми даје право да маштам и размишљам о полуфиналу – истакла је Ђурићева.

Најискуснија у српском тиму, десни бек Марина Дмитровић (31) је истакла да нико није очекивао да ће Србија на старту групне фазе бити на челу табеле. Сада следе још важнији сусрети, улог је већи, борба за полуфинале. Последњи пут смо са Немицама играли на великим такмичењима у Скопљу 2008. на ЕП и изгубили добијен меч у последњим секундама (31:30).

- На нама је да се спремамо за даље. Не журимо нигде, идемо меч по меч, биће то све добро. Сећам се добро последњег меча са Немицама. Била је то луда утакмица у којој смо несрећно изгубили. Немачка не мења систем. У овом тренутку је најбитније да се одморимо. То је кључ, да стишамо еуфорију и да се добро спремимо. Наша најјача страна и највећа шанса је одбрана. То заиста добро функционише. Напад као напад, даћемо гол – казала је Дмитровићева.

Она је за репрезентацију дебитовала 2006. године управо на ЕП у Шведској. После успона и падова наше репрезентације и даље је спремна да помогне.
- У доброј сам форми, а имам и вољу и жељу. Вуче ме нешто да будем са овим девојкама, да играм за репрезентацију. Тешко је без тога, па то је и покретач зашто се бавимо спортом. Сви мечеви ће бити тешки у главној фази. Истрошене  смо, али смо Српкиње са лудом главом и инатом.  Може то много добро да испадне на крају. Оствариле смо успех у првом делу, а то је јако добро за репрезентацију и нашу земљу. Не знам пуно о Немицама, али знам Клару Волтеринг, која је бранила у Будућности. Одличан је голман, надам се да ћу наставити са добрим партијама и очи у очи са њом. У Гетеборгу ће  нам најтеже бити  са Францускињама, које су врхунски састав, пун индивидуалаца, физички моћних и искусних. Без обзира на то, надам се победама све до финала – не мањака  Марини оптимизам.

Г. М.

Анђела Јањушевић мења Јелену Лавко
Драгица Ђурић је одлучила да изврши промену у саставу. Повреда Јелене Лавко, задобијена на утакмице са Шведском, такве је природе да 25-годишњи десни бек неће бити у стању да помогне саиграчицама, па ће је заменити Анђела Јањушевић.

- Принуђени смо да направимо измену. Стиже нам Анђела Јањушевић, која се опоравила од повреде, али још увек није у правој форми. Шта је, ту је, то је то што можемо да урадимо у овом тренутку – казала је селекторка.

Субота

Србија – Немачка  (16.15)
Шведска – Холандија  (18.30)
Шпанија – Француска  (20.45)

Прва група

1. Шведска

2

1

1

0

55:49

3

2. Србија

2

1

1

0

55:53

3

3. Немачка

2

1

0

1

50:49

2

4. Француска

2

1

0

1

39:38

2

5. Холандија

2

1

0

1

45:47

2

6. Шпанија

2

0

0

2

42:50

0

 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести