Српске одбојкашице максималне

Србија – Италија 3:0 (27:25, 25:20, 25:23)

РИО: Дворана “Мараканазињо”, гледалаца 4.373, судијер: Дудек (Пољска) и Ди Ђакомо (Белгија).

СРБИЈА: Буша, Бракочевић, Живковић, Малешевић, Михајловић 21, Огњеновић 2, Вељковић 6, Николић 1, Стевановић, Рашић 11, Поповић (л), Бошковић 20.

ИТАЛИЈА: Ортолани, Оро, Де Ђенаро(л), Ђуђи 3, Ђенари, Центони 1, Ћирићела 8, Ло Бјанко, Дел Коре 8, Сила 9, Егону 18, Данези.

Женска одбојкашка репрезентација Србије успешно је започела такмичење на Олимпијским играма у Рио де Жанериу, победивши селекцију Италије максималним резултатом. Наше девојке одиграле су сјајан меч првог кола Б групе и потпуно заслужено уписале први тријумф.

У првом сету виђена је велика борба, играло се поен за поен, али су Српкиње на крају успеле да одиграју концентрисаније и преломе први део игре у своју корист, упркос чињеници што Италијанке нису искористиле две везане сет лопте.

Наставиле су у истом ритму, отворивши други део игре серијом поена, али су Италијанке успеле да се врате. Међутим, поново је наш тим преузео контролу и сјајном игром стигао на сет до тријумфа.

Ни трећи сет није се умногоме разликовао од прва два, а опет су наше девојке биле те које су диктирале ритам игре и још једном су успеле да периоде боље игре претворе у коначан тријумф. Репрезентација Србије следећи меч игра већ вечерас (22.05), када јој је ривал селекција Порторика.

М. Р.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести