Станојевић и четверац у полуфиналу

На Светском веслачком првенству за сениоре у неолимпијским дисциплинама, сениоре до 23 године наступила су четири српска чамца.

Једини наш представник у сениорској конкуренцији Милош Станојевић пласирао се у полуфинале (данас) скифа за лаке веслаче.С временом 6:58.52 заузео је друго место у првој групи четвртфинала.

Четверац са кормиларом (Вук Младеновић, Веселин Тричковић, Вања Обрадовић, Дамјан Лазић, кормилар Лука Младеновић) за пласман у финале бориће се у репесажу који је на програму данас, од 9,35. Вељко Миловановић, Павле Симић, Радош Милићевић и Алекса Поповић пласирали су се у полуфинале, које је на програму 27. августа, директно из кваликацијија. Српски четверац без кормилара, с временом 6:15.09 заузео је треће место у првој групи квалификација. 

Вукашин Пивач је све бриге око четвртфинала, које је на програму у петак пребринуо у квалификацијама. Наш скифиста је с временом 7:45.47заузео треће место у петој групи квалификација. 

Поред јуниорских четверца са кормиларом, који ће веслати репесаж, и Милоша Станојевића, који ће наступити у полуфиналу сениорског скифа за лаке веслаче данас.
Ј. Г.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести