Статус Љајића једина енигма

Орлови су ухватили добар залет на старту квалификација за пласман на Светско првенство у фудбалу. После три кола налазе се на лидерској позицији Д групе.

Следи нови испит, 12. новембра и мегдан са Велсом у Кардифу, али и три дана касније прјатељски дуел са Украјином у Харкову. Селектор Муслин, данас тачно у подне на прес-конференцији у Спортском центру ФСС у Старој Пазови саопштиће имена играча на које рачуна за ове две акције.

Неких битнијих промена на листи, у односу на сусрете са Молдавијом и Аустријом, неће бити. Од повреда су се опоравили дефанзивци Рајковић и Вуковић, те Игњовски. Хендикеп је свакако изостанак Александра Коларова због жутих картона, али алтернатива је Младеновић. Највећи профит за селектора је повратак Немање Матића који је одрадио казну од три меча суспензије и командоваће игром орлова на средини терена. Радује форма корпулентног везисте који је у дербију против Манчестер јунајтеда савио у џеп Пола Погбу.

Неће селектор мењати ни принцип да млада репрезентација увек буде појачана играчима који су у његов нотесу, али својим квалитетом могу да помогну орлићима у бараж окршајима са Норвешком за пласман на ЕП. Ту се пре свега мисли на Живковића, Грујића и Немању Макасимовића који ће бити на располагању колеги Томиславу Сивићу.

Утисак је да је већина наших интернационалаца подигла форму, да имају већу минутажу у својим клубовима у односу на почетак сезоне.

Остаје само једна енигма, да ли ће Муслин вратити у национални тим Адема Љајића који у Торину код Синише Михајловића пружа одличне и веома ефикасне партије. Искусни стручњак није проверио до краја Љајића у три контролне утакмице пред старт квалификација наводно због повреде, а потом је стигло објашњење да се не уклапа у нови систем игре који форсира Србија. Да ли се размишљање селектора поводом статуса Адема Љајића променило,сазнаћемо данас на прес конференцији. Његове игре су биле под лупом стручног штаба, а учинак који је импресиван у „калчу“ оставља простор за повратак овог креативца у редове орлова.

З. Рангелов

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести