Степанов се ужелео лопте

Искусни штопер Милан Степанов, повратник у редове фудбалера Војводине, није с екипом путовао на припреме у Белек, већ је остао у Новом Саду због повреде листа ноге. Доктор Борко Вукосав одредио му је терапије,

а смернице у раду, кроз сталне контакте телефоном, давао му је кондициони тренер црвено-белих Александар Јанковић.

- Повреда није толико опасна, колико је упорна и може да се врати - рекао је Степанов уочи јучерашњег поподневног тренинга. - Најпре сам мировао, а онда сам почео да трчим у Фудбалском центру “Вујадин Бошков”, комбинујући вештачку подлогу и природни терен. Појавила ми се нека течност око Ахилове тетиве и то је доста болно, па нисам желео ништа да радим на своју руку, већ сам стриктно поштовао савете др Вукосава. Треба да се видим с њим, да погледа стање у ком ми се тренутно лист налази и да ми каже шта и како даље да радим.

О томе како се субјективно осећа, некадашњи репрезентативац наше земље је нагласио:- Осећам се боље, али још нисам радио с лоптом. Очекујем да ћу то почети да чиним ових дана, а за сада је све уреду.Занимало нас је и то да ли је Милан Степанов пратио припреме екипе у Белеку.- Пратио сам онолико колико сам могао, односно колико су ми информације из Турске биле доступне.

Сконцентрисан сам био на то да до у танчине испоштујем оно што ми је речено да радим. Пуно година сам професионалац и заиста сам научио да свој посао максимално одрађујем, тако да сам се у складу с тим понашао у прошле две недеље док је екипа била у Белеку. Нећу највероватније бити у конкуренцији за суботње утакмице с Цементом и Пролетером, али ћу наставити с радом и потрудићу се да у најскорије време будем потпуно фит и да се ставим на располагање тренеру Лалатовићу.

Сутрашње две провере форме, у којима ће наступити два тима новосадског суперлигаша, биће затворене за јавност. Ненад Лалатовић жели да у њима још једном провери све кандидате за најбољи састав и о томе је шеф струке рекао:- Имам још неких недоумица и мислим да ћу моћи да их решим после ове две утакмице. Пуно је нових играча, одговаран сам за резултате и није ми лако да све уклопим, али желим да Војводина на пролеће игра онако како то желе навијачи.

И даље нас мучи позиција “десетке”, јер у Турској је било ситнијих повреда због којих нисам успео да проверим фудбалере на које рачунам да замене Мирка Иванића. У сваком случају, од дуела с Цементом и Пролетером доста ће зависити одлука ко ће играти против Спартака на почетку пролећне полусезоне.

А. Предојевић
 

Тројка тренирала

По повратку из Турске играчи Војводине добили су слободан дан. Међутим, то не значи да нико није тренирао у среду, јер су на терену били Новица Максимовић, Душан Мићић и Милан Степанов.Они су, из различитих разлога, пропустили део рада или читаве припреме у Турској, па су искористили и дан паузе како би надокнадили пропуштено.

Можда још један новајлија

Данас у поноћ завршава се зимски прелазни рок у нашој земљи. Иако званично нико не жели да прича на ту тему, сазнајемо да постоји могућност да Војводина нагажује још барем једног нападача. Најчешће се помиње име Ашћерића из нишког Радничког, а колико је то реално, знаће се до краја дана.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести