Стојковић, Марковић и Милић поново „орлови”

Селектор мушке репрезентације Србије Јовица Цветковић објавио је скраћени списак играча на које рачуна у ЕХФ недељи у оквиру које ће бити одиграна два уводна меча квалификација

за Европско првенство у Хрватској 2018. године. Он је рекао да није слична ситуација као када је водио екипу прошле деценије.

- Није ништа слично. Имали смо процес стварања репрезентације, правили смо је ни из чега. Тај посао је ишао како треба и успели смо да остваримо амбиције, прележимо дечије болести и стекнемо искуство кроз утакмице, квалификације и пријатељске дуеле. Оно што се касније дешавало је нешто што није ишло током који је та генерација обећавала и колико је била квалитетна - рекао је Цветковић за сајт Рукометног савеза Србије.

Репрезентативци Србије ће се окупити 30. октобра у Београду, а прву утакмицу у квалификацијама играће 3. новембра против Пољске у Гдањску (20 часова), док ће три дана касније дочекати Белорусију у Нишу (17 часова). У групи је још и Румунија. “Орлови” ће 4. и 5. новембра тренирати у Нишу.

Цветковић је казао да има велику жељу да покуша да мобилише играче који су на врхунском нивоу, јер зенит генерације на челу са Момиром Илићем, Марком Вујином, Растком Стојковићем и другима није прошао. Такође, навео је да је разговарао са њих неколико и да разуме зашто појединци неће да се одазову.

Они су на врхунцу. Сви су они ушли мало у године, али не делим играче на младе и старе, већ на добре и лоше. Ми смо мала земља. Не смемо да бацамо играче. Поготово када погледамо мало уназад и погледамо наш подмладак. Имамо тај проблем. Немамо наслеђе. То је чињеница. Налазимо се у изузетно тешкој ситуацији. Ова генерација је најзрелија. Треба је мобилисати, направити систем игре, који од 2009. године није направљен. Нисам га видео ових седам година - казао је Цветковић.

С. Р

Нико из домаћих клубова

На списку Цветковића  су - Голмани: Страхиња Милић (Вардар), Владимир Цупара (Адемар Леон) и Дарко Арсић (Металург). Крила: Немања Илић (Тулуз), Добривоје Марковић (Загреб), Дарко Ђукић (Килце) и Богдан Радивојевић (Фленсбург). Пивотмени: Растко Стојковић (Мешков), Мијајло Марсенић (Вардар) и Зоран Николић (Констанца). Бекови: Жарко Шешум (Гепинген), Момир Рнић (Мелсунген), Илија Абутовић (Вардар), Петар Ненадић (Берлин), Петар Ђорђић (Фленсбург), Немања Зеленовић (Магдебург), Стефан Терзић (Бенфика) и Александар Станојевић (Ал Ахли).
 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести