Суперлига: Партизан од 0:2 до 3:2 против Напретка

Фудбалери Партизана надокнадили су два гола и од 0:2 савладали Напредак са 3:2 на свом терену у уводној утакмици 17. кола Суперлиге.

Партизан – Напредак 3:2 (1:2)

БЕОГРАД: стадион Партизана, гледалаца: 3.000. Судија: Ђокић (Ужице). Стрелци: Леонардо у 45, (из пенала) у 54. и  Стевановић у 84. за Партизан, а Гобељић у 19. и Вукановић у 42. минуту за Напредак. Жути картони: Илић, Ђурђевић, Милетић, Миленковић (Партизан), Марковски, Лековић, Ндијае, Миладиновић (Напредак). Црвени картони: Ђурђевић (Партизан), Лековић (Напредак).

ПАРТИЗАН: Кљајић 6, Вулићевић 6, Балажиц 6 (Јанковић), Миленковић 6, Милетић 6, Јевтовић 7, Илић 7, Леонардо 8, Стевановић 7, Ђурђевић 6, Божинов 7 (Остојић).

НАПРЕДАК: Петровић 6, Ндијае 6, Лековић 7, Симоновић 6, Миладиновић 6, Шљивић 6, Шарац 7 (Јововић), Марковски 6, Гобељић 7, Урошевић 6, Вукановић 7.

У дербију 17. кола Супер лиге Србије фудбалери Партизана су после заостатка од два гола и великог преокрета савладали Напредак . У садржајном мечу виђена су и два црвена картона, тако да је било свега на стадиону у Хумској.

Чарапани су се одлучили за полушпица иза двојице класичних нападача док је ,,ваљак“ играо у својој стандардној формацији са Ђурђевићем и Божиновим као најистуренијим. Било је видљиво да Београђани желе да остваре превласт на средини терена па су тако везисти црно-белих просто кидисали на креативце Крушевљана. Напредак је, опет, преко брзих нападача задавао гловобоље ривалу и у неколико наврата домаћи су у последњим тренуцима интервенисали. Дланове гледалаца први су загрејали црно-бели преко Леонарда, који је одлично шутирао са двадесетак метара, али је Петровић још боље интервенисао. А, онда 1:0 за Напредак. После гужве пред шеснаестерцем Београђана Шарац је одлично на петерцу проиграо Гобељића, који је савладао Кљајића. У 28. минуту ишла је лепа акција Београђана, Јевтовић је центрирао на другу стативу, а Божинов са десетак метара погодио пречку. Црно-бели су често долазили до шеснаестерца гостију, али изостајао је завршни ударац. А, онда, црно-бели су оштећени. Био је дуел између  Ндијаеа и Ђурђевића у казненом простору, дефанивац гостију је гурнуо нападача Партизана, који је пао, а судија Ђокић свирао симулирање и показао други жути, односно црвени картон центарфору црно-белих. Одмах потом – 0:2. Милетић и Балажиц се нису разумели, Вукановић је истрчао сам испред Кљајића и савладао га. У финишу првог дела, Леонардо и Илић одиграли су филигранску акцију, а Бразилац је финиширао голом – 1:2. Врло садржајно прво полувреме.

У наставку, видело се да ће Напредак бити опасан из контри. Већ у уводним минутима другог дела имали су неколико опасних ситуација. А, у 54. минуту пенал за Партизан и црвени картон за госте. Лековић је у шеснаестерцу фауирао Божинова, због чега је добио други жути картон, а сигуран са беле тачке био је Леонардо. Потом су црно-бели пропустили велику шансу преко Балажица и све је најављивало драматичан финиш меча.  Физички спремнији Београђани су имали неколико прилика, али их и пропуштали.  А, онда, неочекивано, гол за Партизан. Стевановић је кренуо у соло продор, шутирао, а лопта погодила неког од играча Напретка и завршила у мрежи.

До краја, црно-бели су сачували вођство и заслужено славили.      

И. Лазаревић

Сутра се играју преостали парови 17. кола: Младост Лучани - Борац Чачак (13), Нови Пазар - Јавор (13), Бачка - Војводина (13), Раднички Ниш - Спартак (13), Радник - Чкарички, Вождовац - Рад (13), Металац - Црвена звезда (15).

Табела: Црвена звезда 41 бод, Партизан 38, Војводина 35, Напредак 31, Младост Лучани 28, Раднички Ниш 27, Спартак 22, Металац 20, Јавор 20, Рад 19, Вождовац 17, Чукарички 16, Радник 15, Нови Пазар 12, Бачка 11, Борац Чачак 8.

 

 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести