Сваки меч својеврстан изазов

Кошаркаше Црвене звезде, после велике победе над Реалом у Евролиги, у недељу очекује у Загребу изазовна утакмица у 15. колу АБА лиге са Цедевитом, од 19 часова.

Тренер Дејан Радоњић каже да је, с обзиром на ритам у ком се налази његова екипа, сваки меч својеврстан изазов.- Ово нам је већ трећи пут да у текућој недељи, у којој смо играли тешке утакмице у Евролиги, са Олимпијакосом и Реалом, имамо и тежак меч у регионалном такмичењу.

Цедевита је у односу на прву утакмицу коју смо одиграли променила састав, дошли су други играчи који су већ показали велики квалитет и сада је то екипа која је у борби за врх табеле АБА лиге. У одличној су форми, што показује и претходни сусрет у коме су славили у Подгорици, иако су играли без четворице играча. Очекујем да буду комплетни за овај дуел, а у оваквом ритму у каквом смо у децембру, свака утакмица је за нас сама по себи својеврстан изазов - рекао је Радоњић.

Центар Огњен Кузмић, најбољи Звездин скакач елитног такмичења (осам скокова по мечу) верује да ће екипа да одигра чврсто и с пуно енергије.
- Ово ће нам бити четврти меч за осам дана, после Скопља, Атине и Реала. Цедевита је један од тимова који има велике амбиције и екипа која игра добро, подигли су форму, победили су прошле недеље у Подгорици у дербију кола иако су били ослабљени. Ми желимо да одиграмо чврсто са пуно енергије и да стигнемо до доброг резултата-  рекао је Кузмић.

Тим са Малог Калемегдана се одмах по окончању утакмице у Загребу враћа аутобусом за Београд и почиње припреме за последњу утакмицу у години, спектакл са шампионом Европе московским ЦСКА, 29. децембра у Арени.

С. Р.

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести