Шведска и Словачка квалитетне провере

Млада фудбалска репрезентација Србије припрема се за Европско првенство у Пољској. Селекција је отпутовала у Шпанију, а у наредних недељу дана ће одиграти две

пријатељске утакмице, са Шведском и Словачком. Селектор Ненад Лалатовић је пред пут рекао  да ће му ти дуели послужити, пре свега, за упознавање са екипом и да су одличне провере.

- Ја сам однедавно са овим момцима и желим да се уверим у њихове квалитете, али и да се они упознају са мојим начином рада. Не секирам се да ће бити проблема, то су играчи који су изнели квалификације и који су показали квалитет. Немамо баш пуно времена пред Швеђане и Словаке, али ћемо га искористити максимално за добар рад. Ривали су тешки, учесници предстојећег Европског првенства и боље провере нисмо могли пожелети. Мотивација је велика и покушаћемо да искористимо тај моменат – рекао је Лалатовић.

Селектор на располагању има све момке које је позвао за ове дуеле, осим Немање Михајловића из Партизана, због повреде, и његовог клупског колеге Уроша Ђурђевића који ће се овој екипи придружити након утакмице наше А селекције са Грузијом. Из истог разлога тренутно је одустан и Мијат Гаћиновић.

Предстојеће утакмице играчи једва чекају. На крилима добрих игара у квалификацијама верују да на Европском првенству могу да направе много па су се селектору јавили врло расположени. Један од оних момака од којих се много очекује је и дефанзивац Бордоа Вукашин Јовановић.

- У последње време велики број момака је стандардан у својим клубовима, што је јако важно. У такмичарском смо ритму и не треба нам пуно времена за прилагођавање. Срећни смо што смо опет заједно и желимо нове успехе. Швеђани и Словаци су одличне провере и морамо их схватити озбиљно. Верујем да ћемо се уклопити у систем рада новог селектора и да никаквих проблема неће бити – рекао је Јовановић.

Србија ће меч са Швеђанима одиграти у петак, у шпанској Марбељи, а у наредни уторак у предграђу Братиславе Сенецу очекује их дуел са Словацима.

И. Лазаревић

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести