Светска лига 2016 „Орлови” и даље без грешке

Одбојкаши Србије и даље су једина непоражена екипа у овогодишњој Светској лиги. „Орлови“ су, уз доста муке, у поново комбинованом саставу, савладали Бугарску

Србија – Бугарска 3:1 (25:18, 21:25, 25:19, 25:23)

БЕОГРАД: Хала „Александар Николић“, гледалаца: 2.500, судије: Консија (Аргентина), Ди Ђакомо (Белгија).

СРБИЈА: Околић, Ковачевић 18, Катић 3, Брђовић, Станковић 8, Ивовић 9, Јововић 4, Никић, Атанасијевић, Лубурић 12, Мајсторовић (л2), Подрашчанин 3, Росић (л1), Лисинац 9.

БУГАРСКА: Ананијев, Божилов (л2), Гочев 8, Р. Пенчев, Градинаров 1, Скримов 12, Јагончев, Сеганов 2, Б. Грозданов, Јосифов 5, Иванов (л1), Н. Пенчев 8, Соколов 21, А. Грозданов.

која се показала у веома добром светлу.  За трен ока је Србија имала предност 5:1, приказавши велику озбиљност, иако у добрано измењеној постави у односу на сусрет с Бразилом. После свега 14 минута игре је бугарски селектор Константинов искористио оба тајм-аута, а резултат је био 17:9. Већ тада је наш селектор Грбић мењао и увео капитена Станковића уместо Лисинца (јунака победе над Бразилом), а нешто касније и младог Катића уместо Ивовића. Ништа то није пореметило у игри репрезентације Србије која је без проблема освојила уводни сет.

Бугари су озбиљније приступили другом сету, кренули одлучније са сервиса и водили у раној фази. Најрасположенији у нашој репрезентацији био је Урош Ковачевић који је и одлично блокирао. Имала је Србије проблема с пријемом сервиса, самим тим и са организацијом напада, па је Грбић мењао како је предност Бугара дошла до 15:11. Уз две везане грешке ривала, Србије је пришла на поен минуса, али никако није успевала да преокрене. У шаролику поставу и без посебне игре, Србија се нашла у лошој ситуацији и гости су, предвођени Соколовим и Скримовим изједначили. Уз доста мука на обе стране и после не претерано квалитетне игре у трећем сету , егал је био на снази до резултата 13:12 када је Станковић одсервирао ас, а Лисинац потом блокирао за мало резултатског одушка 15:12. Одржавали су „орлови“ ту предност у наредних неколико акција док на сервис није дошао Лисинац који је додатно понео наш тим и донео одлучујућу предност од шест поена вишка (22:16) која је брзо претворена у ново вођство.

Поново су Бугари напали сервисом и боље отворили четврти период утакмице. Држали су два до три поена предности све до добрих сервиса Ивовића који је брзо вратио неизвесност. Није Србија блистала, али ју је зато противник остављао у егалу везаним грешкама. Соколов је тада играо сам против свих, а наши момци су грешили и поново се нашли у заостатку (16:18). Добар сервис Лисинца натерао је Бугаре на грешку, потом је асом вратио вођство Србији, а блок Станковића донео је потпуни преокрет и 21:19. То су била преломна два минута сусрета јер је стечена предност претворена у пету узастопну победу у Светској лиги.

У другој утакмици Бразил је победио Иран са 3:1.
М. Ристић

Програм субота
Ф група (Београд)
Бразил – Бугарска  (16)
Србија – Иран  (19)
Е група (Рим)
САД – Аустралија  (17)
Италија – Белгија  (20)
Д група (Лођ)
Француска – Арген.  (17.10)
Пољска – Русија  (20.10)

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести