Светска лига 2016: С Италијанима за финале

Ватерполисти Србије лако су надиграли селекцију Јапана са 19:10 у четвртфиналу финалног турнира Светске лиге, који се игра у кинеском граду Хуиџуу.

Србија - Јапан 19:10 (4:3, 7:1, 5:3, 3:3)

ХУИЏУ: Базен Хуџу Јиншан лејк, гледалаца 500, судије: Куретас (Грчка) и Шихао (Кина). Играч више: Србија 7 (4), Кина 13 (4). Петерци: Србија 1 (1).

СРБИЈА: Г. Пијетловић, В. Рашовић, Гоцић 1, Ранђеловић, Ћук 1, Д. Пијетловић 4, Убовић 5, Алексић 2, Јакшић, Филиповић 1, Суботић 2, С. Митровић 3, Б. Митровић.

ЈАПАН:Танамура, Адачи 2, Араи, Шига 1, Јанаши 1, Ида,Шимизу,Такеи 3, Јашуда, Окава 1, Хазуи 2, Фукушима.

Изабраници Дејана Савића у полуфиналу ће, данас од 11.40 часова по нашем времену, у полуфиналу играти са Италијом, која је била успешнија од Бразила са 12:6.

Овога пута наш селектор је одмарао Андрију Пралиновића и Страхињу Рашовића. У дуелу са Јапанцима најефикаснији били су центри Немања Убовић са пет и Душко Пијетловић са четири гола. Светски прваци били су на висини задатка, али су у неким моментима мало и прикочили, па су Јапанци избегли још убедљивији пораз.

Селектор Дејан Савић није коментарисао утакмицу с Јапанцима, него се осврнуо на селедећег ривала.

- Италијани играју с осцилацијама, а охрабрење им је повратак Ајкардија. Конкуренти смо и желимо и једни и други добра резултат – казао је Савић.

Немања Убовић хвали Италијане али верује у финале.
- Припремили смо се за јапанску одбрану. Сада нам предстоји дуел с Италијом, одлично се познајемо, са мном у тиму играју четворица њихових репрезенттаиваца. Имају квалитет, али верујем у нашу припрему и жељу да се пласирамо у финале – рекао је Убовић.

Капитен Живко Гоцић предвиђа резултатски неизвестан меч са Италијанима.
- Иза нас је напоран дан, пре свега због тренинга, али и брзине Јапанаца који се стално крећу. Сада је на реду Италија и сигурно је да у овој фази припрема и једни и други имамо и врлине и мане. Биће неизвесно – прокоментарисао је Гоцић.

Г. М.

Резултати четвртфинала
Италија – Бразил 12:6
Аустралија – САД 15:16 (пп)
Грчка – Кина 15:5
Јапан – Србија 10:19

Програм субота
За пласман од 5-8. места
Бразил – Јапан (9)
Аустралија – Кина (10.20)

Полуфинале
Италија – Србија (11.40)
САД – Грчка (13)
 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести