Светска лига 2016: Високи лет разиграних „орлова”

Одбојкаши Србије на најбољи начин започели су надметање у Светској лиги победом над Русијом и то максималним резултатом.

Русија – Србија 0:3 (22:25, 32:34, 17:25)

КАЛИЊИНГРАД: Хала „Јантарњи“, гледалаца: 3.500, судије: Казамикела (Аргентина), Шахмири (Иран).

РУСИЈА: Ковалев 2, Гранкин, Гуцаљук, Волков, Тетјухин, Маркин 2, Бакун 6, Мусерскиј 8, Волвич 5, Полетаев 7, Вербов (л1), Волков 1, Кљука 10, Ермаков (л2).

СРБИЈА: Околић, Ковачевић, Катић, Брђовић, Станковић, Ивовић 8, Јововић, Никић 12, Атанасијевић, Лубурић 10, Мајсторовић (л2), Подрашчанин 9, Росић (л1), Лисинац 14.

„Орлови“ су одиграли срцем, максимално пожртвовано и начинили су изненађење, упркос чињеници да су Руси играли без неколико стандардних првотимаца. Показали су изабраници селектора Николе Грбића да имају рецепт за високог и физички доминантног ривала, то су били добар сервис, активан блок и брзе акције у нападу, али су такође демонстрирали смиреност у одсудним тренуцима другог сета који се играо на разлику. Руси су у читавом мечу били надмоћнији само у неколико уводних минута када су водили 8:3, али се Србија брзо вратила на 10:10, а касније и бољим блоком и нападом с краја освојила први сет. Велика борба водила се у другом периоду меча, наши момци су диктирали темпо, а домаћин је стизао, али таман толико да се уђе у неизвесну завршницу. Иако је Русија имала две сет лопте, Србија је преокренула и преузела контролу, а сет је донео Футожанин Дражен Лубурић блоком над Марковим.

Већ почетком трећег сета, после сервиса Ивовића и Лисинца Србија се одлепила на осетнију дистанцу (12:8), покушавао је Алекно тајм-аутима и изменама да промени стање ствари на терену, али му то није пошло за руком и Србија је дошла до максималне победе.

М. Ристић

 

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести