Светска лига 2016: Зна се ко је најбољи

Репрезентација Србије је одлично стартовала на финалном турниру Светске лиге за ватерполисте, који се игра у кинеском граду Хуиџуу.

Србија – Бразил 14:10 (4:3, 4:3, 4:2, 2:2)

ХУИЏУ: Базен Хуиџу Јиншан лејк,  гледалаца 300, судије: Буч (Шпанија), Куретас (Грчка). Играч више: Србија 16 (8), Бразил 13 (6). Петерци: Србија 1 (1), Бразил 2 (2).

СРБИЈА:  Г. Пијетловић, В. Рашовић, Гоцић, Ранђеловић, Ћук 1, Д. Пијетловић 3, Убовић 1, Алексић 3, Јакшић, Филиповић 3, Прлаиновић 1, С. Митровић 2, Б. Митровић.

БРАЗИЛ: Соро, Кривела1, Франко, Алонсо, Салеми, Комеш, Делгадо 2, Сантос 1, Роха 2, Пероне 2, Гимареш, Врлић 2, Антонели.

Изабраници Дејана Савића, иако уморни од дугог пута, савладали су Бразил са 14:10. Селектор је овај пут одмарао Страхињу Рашовића и Гаврила Суботића.

Бразилци су само на моменте успевали да парирају нашем тиму. На почетку су пулени Ратка Рудића повели са 2:1, а онда је после изједначења Душка Пијетловића, Филип Филиповић два пута савладао Слободана Сора. У другој четвртини Србија је имала предност од три гола, али је слаба реализација играча више вратила Бразилце у утакмицу. Неизвесност је спречио Бранислав Митровић који је у последњим секундама другог дела спречио Перонеа да анулира предност. Бразилци су успели да смање на гол разлике у трећем периоду, али је Србија серијом од 3:0 у последња два минута показала да изненађења у овој утакмици нема. У последњој деоници наши момци су рутински привели меч крају.

- Бразил је показао да је јак ривал, посебно са Сором на голу. Сада је пред нама јак преподневни тренинг, а онда дуел са Кином – рекао је Савић.

Голман  Митровић сматра да је екипа примила неколико јефтиних голова и да то мора да се исправи.

- Овај турнир и служи за исправљање грешала, као и за напредовање у оним сегментима где је то могуће – рекао је Митровић, док је Милош Ћук нагласио да је дуг пут оставио траг на екипи. - Још смо добро и одиграли. Сигуран сам да ће све бити много боље како такмичење буде одмицало.

Голман Бразила Слободан Соро по завршетку утакмице дуго је причао са нашим играчима.

- Сада сам поново видео каква је Србија екипа. Знам да је моје време прошло, али ми је први пут жао што нисам са њима – прокоментарисао је Соро.

Данас, у другом колу, Србија игра против Кине од 13 часова по нашем времену.

Г. М.

Резултати
А група: Грчка – Јапан 15:7, Аустралија – Италија 7:14.
Б група: Србија – Бразил 14:10, САД – Кина

Среда
Аустралија – Јапан (9)
Грчка – Италија (10.20)
САД – Бразил (11.40)
Србија – Кина (13)
 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести