Теодосић пресудио “својима”

Сасвим солидну партију пружила су кошаркаши Црвене звезде против фаворизованих армејаца у првој четвртфиналној утакмици Евролиге, али то није било довољно за изненађење.

ЦСКА – Црвена звезда 84:74 (25:20, 19:20, 19:16, 21:18)

МОСКВА: Мегаспорт арена,  гледалаца: 6.700, судије: Јерезуело (Шпанија), Пукл (Словенија), Балак (Израел).

ЦСКА: Де Коло 7 (10 ас), Калугин, Теодосић 23 (6 ск, 6 ас), Фридзон 5, Николс 3, Yексон 3, Лазарев 1, Воронцевич 5 (7 ск), Хигинс 3, Кулагин, Курбанов 13, Хајнс 21.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ТЕЛЕКОМ: Кинзи 11, Ребић, Дангубић 6, Митровић, Лазић 7, Симанић, Мицић 5, Симоновић 4, Јовић 14 (4 ас), Милер 14, Цирбес 6 (6 ск), Штимац 7.

Сасвим солидну партију пружила су кошаркаши Црвене звезде против фаворизованих армејаца у првој четвртфиналној утакмици Евролиге, али то није било довољно за изненађење. Наш репрезентативни плеј и велики Звездаш, Милош Теодосић , био је по обичају сјајан, нарочито у првом делу и најзаслужнији је за победу свог тима. Ипак, видело се да кошаркаши Звезде могу да парирају фаворизованим играчима ЦСКА и да у наставку серије (која се игра на три добијена меча), могу да потраже своју шансу за потенцијално изненађење.

Почели су одлично црвено – бели и након серије од три тројке (Милер, Јовић и Дангубић) повели су са 9:2. Тренер Московљана Димитрис Итудис је затражио тајм аут и убацио у игру Теодосића. Након тога, слика се на терену битно променила и ЦСКА је направио серију од 8:0. Звезда је неколико минута била без коша, али је тројку за 12:12 убацио Јовић. Ипак, домаћи су, по тактовима српског плејмејкера, успели да поведу са седам поена предности (25:18), а са пет поена вишка заврше прву четвртину.

У другој деоници, Звезда је заиграла врло добру одбрану, али таман кад се приближила (32:29), са скоро девет метара тројку је погодио, а ко би други, Теодосић. Ипак, храбро, борбено и разноврсно у нападу су одиграли Београђани овај период утакмице и константно су дисали за врат фаворизованим Московљанима, не дозвољавајући им да се резултатски одлепе. Поенима расположеног Милера у последњим секундама првог полувремена Звезда је са минус четири отишла на одмор (44:40).

Након три минута у наставку ЦСКА је успео да поведе са , до тада највиших плус 9 (51:42), а половином треће четвртине домаћи су први пут стигли до двоцефрене предности (56:45). Мучила се тада Звезда у нападу, под притиском добре одбране армејаца, али након тога обе екипе су направиле по две мини серије од 5:0. Црвено – бели су, преко разиграног Милера, успели да одрже прикључак и са седам поена заостатка ушли су у последњу четвртину.

Након вођства домаћих од 10 поена вишка, Звезда је прокоцкала прилику да ухвати резултатски прикључак, када је Мицић погодио тројку уз фаул, а судије су због протеста доделиле техничку грешку клупи армејаца. Мицић је промашио додатно слободно бацање, Јовић такође своје, али је Штимац поентирао из наредног напада. Ипак, иако су се солидно држали, кошаркаши Звезде нису успели да преломе меч у своју корист, па су домаћи два минута до краја успели да поведу са максималних плус 12 (82:70) и било је јасно да од брејка за сада нема ништа, ЦСКА је повео са 1:0 у серији.Следећа утакмица четвртфинала ова два противника игра се сутра у Москви од 19 сати.

Д. Кнежић

 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести