Тешки дуели за Новосађане

Ватерполисти Војводине су у прошлом колу Триглав регионалне лиге забележили прву овосезонску победу, а вечерас и у недељу очекују их два тешка сусрета са хрватским тимовима Младошћу из Загреба

 и Приморјем из Ријеке у оквиру Триглав регионалне лиге.- Претходне две недеље смо искористили да обновимо енергију за два важна сусрета која нас очекују против Младости и Приморја. Младост је уз Партизан ватерполо институција, имају седам титула првака Европе, ту је поникао велики број репрезентативаца, а имају јак и агресиван систем игре. 

Приморје је прошле године забележило историјски успех освојивши национални Куп, првенство, Регионалну лигу и вицешампионску титулу у Европи. Имају изузетно квалитетан тим и неколико репрезентативаца. Наш задатак је да у обе утакмице уђемо максимално концентрисано и да дамо све од себе. Имали смо у претходном периоду проблема са болестима и повредама играча, али то не сме да нам буде оправдање – рекао је тренер Војводине Владимир Цукић.
Један од повређених играча у претходном периоду је и Борис Шиман, који се опоравио пред важне дуеле.- После доласка новог тренера и адаптације одлино смо одрадили меч са Радничким. Нисмо пали после ове победе већ смо наставили да тренирамо. Из утакмице у утакмицу се дижемо и верујем да ћемо бити све бољи. Младост има неколико репрезентативаца, као и Приморје. Трудићемо се да пружимо што већи отпор и да покажемо да нисмо за потцењивање – рекао је Шиман.

Поред њега на повреде су се жалили и Прекогачић, Тркуља и Поробић, док су стомачни вирус имали Марић, Ћатовић и Гвоздановић.Утакмица против Младости игра се вечерас од 19 часова на Сланој бари (пренос на РТВ), а са Приморјем у недељу у исто време и на истом месту.

Г. Маленовић

 

Програм

Петак
Војводина – Младост  (19)
Раднички – Приморје (20.45)
ПОШК – Црвена звезда  (18.30)
Југ – Јадран (ХН)  (19)
Морнар – Партизан  (20.15)

Недеља
Војводина – приморје  (19)
Раднички – Младост  (19.15)
Морнар – Црвена звезда  (17)
ПОШК – Партизан  (18.30)
 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести