Три титуле за КК Дифенс

У малој и великој сали СПЦ “Војводина” протеклог викенда све је прштало од занимљивих и неизвесних кошаркашких утакмица које је играо најмлађи нараштај.

 У организацији Окружног Кошаркашког савеза Новог Сада, снаге су одмериле најбоље градске екипе на финалним турнирима по узрасним категоријама - од мини-баскета (У10), до такмичења момчића рођених 2001. године (У15).

Трибине у малој сали Спенса биле су, после дуго времена, испуњене пријатељима кошарке, а мали играчи умели су да им се одуже. Они су војевали за плакете, медаље и пехаре, наравно и за називе најбољих, а награде су им уручивали еминентни гости - Предраг Свилар, градски секретар за спорт и омладину, Александар Шукић, директор ЈП СПЦ “Војводина”, бивши репрезетативци наше земље Наташа Иванчевић, Миленко Топић и Јово Станојевић, као и председник ОКС Нови Сад и бивши кошаркаш и капитен Војводине и Црвене звезде - Златко Болић.

У конкренцији најмлађих (У10), Дифенс из Жабља освојио је титулу, испред екипе Петровграда из Зрењанина. За најбоље играче проглашени су Алекса Станојевић (Дифенс) и Лазар Мајкић (Петровград). У конкуренцији пионира до 12 година, поново је Дифенс био најбољи, испред Стара и Зрењанинца. За најбоље играче у овој конкуренцији проглашени су Балша Радоњић (Дифенс) и Душан Чичић (Стар).

Код годину дана старијих дечака, прво место припало је Стару, испред екипа Кадета и Цубија. За МВП играче финала проглашени су Ђорђе Богојевић (Стар) и Милан Зекић (Кадет). Дифенс је био најбољи и у конкуренцији до 14 година, испред екипа Спортс ворлда и Стара, а за најбоље играче финалног сусрета изабрани су Данило Дамјановић (Дифенс) и Душан Милковски (Спортс ворлд). Коначно, у конкуренцији У15, тријумфовала је Војводина, испред тимова Дифенса и Спортс ворлда. Најбољи појединци били су Бојан Шево (Војводина) и Лука Шаренац (Дифенс).

Титуле најбољих стрелаца такмичења понели су  Лазар Мајкић (У10, Петровград), Никола Топић (У12, Дифенс), Милан Зекић (У13, Кадет), Игор Слијепчевић (У14, Дифенс) и Никола Драгановић (У15, Спортс ворлд). За најбоље тренере проглашени су: Милован Бабовић (Стар), Атила Пап (Дифенс), Сава Рајковић (Дифенс) и Урош Терзин (Војводина).

А. П.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести