Трновит пут до дупле круне

У правом зимском декору започели су фудбалери Црвене звезде припреме за наставак сезоне.Прозивку је обавио тренер Миодраг Божовић, који је одлучио да настави

започети посао на клупи црвено – белих.- Не смета нам зима, било је и ранијих година снега. Нећемо много радити напољу, а за два дана се селимо у топлије крајеве. Циљ нам је да на пролеће освојимо дуплу круну, што уопште неће бити лако. Увек је теже одбранити него  освојити титулу - рекао је Божовић.Подужио је био списак играча (33) који су се појавали на стадиону. Због репрезентативних обавеза није било Канге и Руиза, који ће прескочити већи део припрема.

- Можда је то и добро пошто је тамо где су они лепо време, па ако буду редовно играли, можда дођу и спремнији од оних који су овде -  имао је спреман коментар Божовић.Услед лоших временских услова екипи ће се са закашњењем прикључити Фибел, Мичел, Доналд и Давид Бабунски.- Следе разговори, видећемо за кога је боље да потражи другу средину.

Тројица нових фудбалера нашла су се у црвено-белом табору од ове зиме, досадашњи нападач Борца из Чачка Срђан Вујаклија, шпиц суботичког Спартака Немања Милић и новопридошли члан омладинске репрезентације, досадашњи играч Бајера Милан Сенић.-  Вујаклија и Милић имају квалитете, желимо да им помогнемо да напредују а они нама да стигнемо до жељених резултата. Сенић је потенцијал.Појачања су најављена, пре свих румунски интернационалац Константин Будеску.

- Тек када се посао заврши можемо рећи да смо добили правог играча. Иначе , требају нам још три појачања, шпиц који прави разлику, штопер и десни бек - казао је Божовић.Експедиција шампиона 11. јануара креће у Копар, а у Словенији ће боравити до 23. јануара и одиграти две утакмице, прву 18. јануара против Копра, а други 23. против ФК Декани.По повратку из Словеније црвено-бели ће се задржати у Београду до 27. јануара када  одлазе на Кипар, у град Пафос, где ће тренирати и играти контролне мечеве до 13. фебруара.

З. Рангелов
 

Сенић за лепшу будућност

Звезда је довела у своје редове играча који би у блиској будућности могао да представља право појачање.  Реч је о Милану Сенићу, репрезентативцу Србије до 19 година и доскорашњем члану Бајера из Леверкузена, са којим је договорена сарадња до лета 2022. године.
Сенић игра на позицији левог крила и важи за једног од најталентованијих играча у Европи на тој позицији. Рођен је у Сегедину 1997. године, али је фудбал учио у Немачкој, најдуже у школи Бајера. У Леверкузену га је приметио и селектор Србије за узраст до 19 година Бранислав Николић и позвао га да брани боје наше земље. Од тада је Сенић стандардан и међу „орлићима”. На почетку ове сезоне је прослеђен на каљење у редове немачког нижелигаша Неустрелиц у коме је био стандардан и одиграо 17 утакмица. Ипак, није желео да продужи уговор са Бајером и Црвена звезда је то искористила.
 

Гроф жели Мелега, али…

Не крије тренер Божовић да би током пролећне сезоне волео да види у редовима Звезде луцидног капитена Војводине Дејана Мелега.
-  Знимљиви су нам сви млади играчи из Србије који исказују потенцијал,а један од најталентованијих је свакако Мелег.Јесте то моја жеља, али финансијски нисмо у позицији да уђемо у трку. Медији пишу да ће Будеску зарадити овде два- три милиона, што одмах утиче на даље трансфере- напоменуо је Божовић.
 

ЗВЕЗДАН ТЕРЗИЋ, ГЕНЕРАЛНИ ДИРЕКТОР ЗВЕЗДЕ
Бићемо јачи на пролеће

Вијера се преселио у Јапана, Моуче се враћа у домовину, отићи ће и Томас Фибел и Давид Бабунски, а примамљиве понуде има и Михаило Ристић, за кога је заинтересован Еспањол.
- Преговори су у току и постоји велика вероватноћа да Ристић напусти Звезду у јануарском прелазном року. Мислим да ће се ту прича о одласцима завршити - саопштио је генерални директор клуба Звездан Терзић.

У овом прелазном року на Маракани сигурно остају Доналд, Ле Талек, Канга и Руиз.
- Имамо понуде за играче који су нам неопходни, највећу за Кангу, али он нема зелено светло за одлазак. Када игра Канга, игра и Звезда, он је неопходан, има машту и креативност.

У поход на одбрану титуле, по мишљењу Терзића, екипа ће кренути знатно оснажена.
- Решили смо неколико болних позиција и мислим да Звезда у други део улази много јача него што је била прошле године. Титула је циљ који се подразумева када играш у Звезди, обавеза је да будеш најбољи. Свесни смо какав је циљ пред нама, а за појачања ће се наћи новац.
Звезда је већ ангажовала Вујаклију (Борац) и Милића (Спартак), као и омладинског репрезентативац Милана Сенића. Данас стиже штопер.

- Већ дуго имамо проблем на тој позицији. Није лако наћи штопера који својим предиспозицијама може да одговори захтевима. Мислим да смо га коначно нашли. Верујем да ћемо на пролеће имати јачи тим него у првом делу сезоне, јер су отишли Вијеира, који није много играо, и Ристић, који такође због повреда није био често на терену - оптимиста је Терзић.

Остаје да се види да ли се ради о Богдану Планићу(Војводина) или Абрахаму Фримпонгу(Напредак), а у наредним данима очекује се долазак Румуна Будескуа.

 

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести