У бој за европску јесен

Црвену звезду у четвртак (20.45) у Ређо Емилији очекује први меч “плеј-офа” за пласман у ЛЕ против Сасуола. Почиње борба за европску јесен која доноси финансијски мир клубу

али и потврду исправности потеза које је руководство повлачило у претходном период. Задатак нимало наиван јер треба надмудрити типичног представника италијанске школе фудбала.

- Немају звучно име али су свакако пријатно изненађење у “калчу”. Екипа је неколико година на окупу, уиграни су, тактички дисциплиновани. Неће нам бити лако. Мислим да нису изразити фаворити, а опет не могу да кажем ни колике су наше шансе за пролаз. Даћемо све што је у нашој моћи да кроз два дуела обезбедимо нове ервопске изазове  навијачима- поручио је тренер Божовић.

Поред честих ротација одбрана црвено-белих, која не функционише баш уверљиво, је стабилозована. Уосталом, на две првенствене утакмице мрежа Кахримана остала је нетакнута. Експеримент са прекомандом Ле Талека на место штопера, против Вождовца, је успео. Искусни стручњак најавио је у дефанзиви француску тандем Фибел - Ле Талек.

- Спреман сам да испуним сваки задатак који ми тренер повери. Тако гледам на фудбал и не оптерећујем се позицијом. Треба нам мир позади. Имам одличну комуникацију са земљаком Фибелом, сигурније се осећа уз мене због тога- истакао је Фибел.

Увек се у двомечима размишља о резултату који би у реваншу олакшао посао екипи.

- Много је битан први дуел и чињеница да не примимо гол. Успон форме се види, али на међунардној сцени морамо још боље да играмо. Сасуоло је квалитетан састав, са добрим игачима и снажним менталитетом. Све време морамода будемо компактни и јаки како би изборили позитиван скор пред рванш- поручио је Ле Талек.

Након одласка Ибањеза у Турску на позицији левог бека се усталио Михајло Ристић. Против Сасуола га чека озбијан испит, дуел са хитрим Берардијем, можда и најбољим фудбалером ривала.

- Снимио сам га недавно на мечу младих селекција у Новом Саду. Биће борбе, пуно посла, па видећемо ко ће изаћи као победник. Очекујем равноправну утакмицу. Не мислим да су они неки баук. Можда су тимови изједначеног квалитета. Не можемо да гарантујемо победу у Италији или пролаз у Лигу Европа, али можемо да обећамо максимално залагање - напоменуо је Ристић.

На битан детаљ, који може да преломи меч указао је Славољуб Срнић.

- Наша предност је то што смо у пуном такмичарском ритму, за разлику од њих. То бисмо морали да искористимо. Сваки гол у гостима много значи. Ова утакмица може да нам донесе много тога доброг и зато је мотивација на највишем нивоу - закључио је Срнић.

У мислима присталице црвено – белих враћају “филм” готово 14 година уназад. Тада је Звезда обезбедила пролаз у друго коло Купа УЕФА елиминацијом Кјева, клуба који је,попут данас Сасуола, био у успону у италијанском фудбалу. Реприза би баш пријала нашем шампиону.

З. Рангелов

Божовић: Европа не прашта грешке, реми је добар резултат
Тренер фудбалера Црвене звезде Миодраг Божовић изјавио је вечерас да је Сасуоло веома компактан тим, али да се нада повољном исходу двомеча против италијанског представника у плеј-офу за Лигу Европе.

"Они су веома јак колектив, најпријатније изненађење италијанског првенства прошле сезоне. Али, верујем да можемо и овде и у Београду да изборим повољан резтултат", рекао је Божовић на конференцији за медије и додао да је Доменико Берарди без дилеме опасност број 1.

Према његовим речима, сваки резултат сем пораза је добар, а да би се то остварило потребно је да екипа одигра боље него у минулом колу против Радничког у Нишу.

"Добро смо анализирали ривала, верујем да су и они нас, мислим да је кључ успеха у игри по боковима. У Нишу смо правили грешке, а то се у Европи не прашта. Можда јер наша мала предност што смо раније почели сезону, одиграли неколико европских утакмица, али сигуран сам да су и они спремни", закључио је Божовић.

Хајдук у Тел Авиву

Астана - БАТЕ Борисов  (16)
Динамо (Т) - ПАОК  (18)
Сондерјеске – Спарта  (18.15)
Краснодар – Партизани  (18.15)
Мидтјиланд – Османли  (18.30)
АЕК Ларнака – Либерец  (18.30)
Аустрија  - Розенборг  (19)
Кабала – Марибор  (19)
Гетеборг - Карабаг   (19)
Макаби (ТВ) - Хајдук  (19)
Славиј н(П) – Андерлехт  (19)
Истанбул – Шахтјор  (19.30)
Фенербахче – Грасхопер  (20)
Локомотива (З) – Генк  (20)
Панатинаикос – Брендби  (20)
Војводина - АЗ Алкмаар  (20)
Астра - Вест Хем  (20.15)
Гент – Шкендија  (20.30)
Сасуоло -  Црвена звезда  (20.45)
Ароука – Олимпијакос  (20.45)
Тренчин – Рапид  (21.05)

 

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести