У Кардиф с победничким амбицијама

Окупљање фудбалског националног тима Србије и почетак припрема за квалификациону утакмицу са Велсом (12. новембар у Кардифу) и пријатељски меч са Украјином

(15. новембар у Харкову) обележили су кадровски прблеми. Знало се да због картона и суспензије не може да помогне Коларов, а због повреда са листе су прецртани Фејса и Вуковић, док је Душко Тошић прехлађен и питање је да ли ће бити спреман за утакмице. Накнанди позив упућен је Иванау Обрадовићу, дефанзивцу Андерлехта.

- Вуковић се повредио у недељу увече играјући за Коњу првенствену утакмицу и нажалост неће бити са нама за дуел са Велсом. Шта да радимо, већ смо се сусретали са проблемима због неиграња Матића и Коларова, тако да ћемо морати да  нађемо решење. Настављамо да се боримо - рапортирао је селектор Славољуб Муслин након обављене прозивке у Старој Пазови.

Можда би нашем тиму одговарао и реми у Кардифу.- Био бих задовољан са три бода, али, наравно, питање је како ће се утакмица одвијати и уколико они буду бољи, надиграју нас, у том случају могу да будем задовољан и са бодом. Ми ћемо и у овој утакмици ићи на победу и учинити све да дођемо до нова три бода и успешно наставимо пут ка Русији.Не пропушта селектор прилику да похвали атмосферу у табору националног тима.

- У разговорима преко телефона сам закључио да су играчи расположени, а сада на окупљању је то потврђено. Све иде како треба. Самопоуздање после две везане победе је на вишем нивоу и то ме изузетно радује.Стратег  пуно пажње поклања скаутингу ривала.- Велс и ми имамо сличну игру. Анализирали смо их добро, знамо како треба да играмо против њих. Верујем да ћемо у наредна три дана успети све да увежбамо. Нећемо индивидуално много пажње обраћати на Бејла, који је у сјајној форми, постиже голове. Враћају им се из повреде Ремзи и Ален. Имамо и ми своје адуте, што ћемо покушати да покажемо на терену - истакао је Муслин.

З. Рангелов
 

Позив за Пејчиновића

Селектор репрезентације Србије, Славољуб Муслин, позвао је накнадно у најбољи национални тим дефанзивца московске Локомотиве, Немању Пејчиновића.-После повреде Јагоша Вуковића остали смо дефицитарни са играчима из задње линије и одлучио сам позовем Пејчиновића – рекао је селектор Србије.Немања Пејчиновић дебитовао је за најбољи државни тим против Пољске 2008. године.Први тренинг Орлова одрадио је и Немања Матић,који је претходно из предострожности обавио лекарски преглед, а магнетна резонанца је показала да нема разлога за бригу ни он, ни селектор Славољуб Муслин.

З. Р.
 

Ивановић: Није то она екипа коју смо лако добијали

Капитен Бранислав Ивановић уверен је да дерби четвртог кола у квалификационој групи Д против Велса у Кардифу има специфичну тежину у борби за врх табеле.- Мислим да је ово најважнија утакмица за нас у новијој историји и да би могла да одреди даљи пут ка Русији- констатовао је Ивановић.
Искусни дефанзивац нема минутажу у Челсију, што га не брине.

- Био сам две недеље повређен, али сада сам здрав. Искуством и жељом ћу надоместити то што немам континуитет утакмица, тако да могу да кажем да сам потпуно спреман за суботу.Времена су се променила, некада смо лако излазили на крај са Велшанима, сада улога фаорита припада њима.
- Морамо да избацимо из главе претходне две утакмице са Велсом. Они су тада били у процесу стварања екипе и сада је потпуно друга прича. Могу да победе било коју репрезентацију на свету и биће нам много тешко у Кардифу. Уосталом, њихов наступ на ЕП у Француској довољна је опомена, оставили су сјајан утисак.

Све очи упрте су у Бејла који умешно предводи ову генерацију Велшана.- Много су напредовали као екипа и не заснива се све на Герету Бејлу, о чијим квалитетима је непотребно трошити речи. Он прави разлику на терену, треба га заставити. На папиру они су најбоља селекција у групи, није једноставно у модерном фудбалу некога три пута добити. Али, ако поновимо издања из претходних мечева можемо се надати позитивном исходу.

Корак по корак, напредак у игри репрезентације се види, поправља се и амбијент.- Атмосферу креира свака наша утакмица. Мислим да су људи препознали нашу жељу за успехом, али морамо још напорније да радимо да бисмо поново вратили публику на стадион. Сигуран сам да ћемо у случају победе у Кардифу имати фантастичну подршку у наредној утакмици код куће - уверен је капитен Србије.

З. Р.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести