У свакој утакмици идемо на победу

На аеродрому „Никола Тесла“ у Сурчину одржана је конференција за медије поводом одласка женске одбојкашке репрезентације за Бразил, где ће, пре почетка

олимпијског турнира у Рио де Жанеиру, одиграти неколико пријатељских утакмица с репрезентацијом Бразила.

- Имаћемо времена за адаптацију и одиграћемо неколико тренинг утакмица које ће нам сигурно помоћи да спремно дочекамо олимпијски турнир. Амбиције су јасне и практично увек исте. Ова екипа је способна да игра са свим репрезентацијама на свету и сигурно је да ћемо на свакој утакмици ићи на победу - рекао је селектор Зоран Терзић новинарима пред полазак.

Капитенки Маји Огњеновић ово ће бити треће Игре, а она је казала да је екипа сада сазрела за велике домете.
- Пред Игре у Лондону нисмо ништа најављивали, није било превеликих очекивања, али овог пута су очекивања много већа. Ми смо о Рију почели да причамо још прошле године када смо завршили Европско првенство, јер смо видели да је ова екипа зрела и спремна за велике домете - рекла је Огњеновићева.

- Обећавали смо и најављивали медаљу, али ја бих у овом тренутку, у име екипе, могла само да обећам да ћемо све пружити  максимум, да ћемо се борити за своју земљу као што смо то радили претходних година, али да ли ће то бити довољно за медаљу, видећемо за неколико недеља.
Србија прву утакмицу игра 6. августа против Италије, о чему је говорила Јована Бракочевић.

- Прва утакмица на ОИ чека нас против Италије. Познат противник, играле смо с њима у Гран-прију. Као и све екипе, и оне су се припремале на најбољи могући начин, али ја сам заиста задовољна и велики сам оптимиста због начина на који смо одрадиле припреме. Надам се да ћемо отворити  турнир на прави начин, да ћемо га одиграти максимално концентрисано и да ћемо пружити своје најбоље партије до сада и обрадовати нашу земљу и навијаче - истакла је Бракочевићева.

Одбојкашице је испратио и генерални секретар Олимпијског комитета Србије Ђорђе Вишацки.
- Као и сваки пут пред полазак спортиста на Олимпијаду, окупили смо се да им пожелимо све најбоље. Пре свега, много здравља и среће. Као што смо чули од селектора, сви знамо да је све урађено да оне тамо ураде оно што желе, а мислим да ћемо тиме сви ми бити задовољни. Срећан пут и све најбоље. Видимо се у Ријум - нагласио је Вишацки.

Јучерашњи испраћај је био прилика да девојчица Сташа Манасић из Алексинца, која је кроз акцију компаније Фриком „Сви уз шампионе“, послала најлепшу поруку подршке одбојкашицама Србије, упозна девојке које ће бранити боје наше земље у Рију. Уједно, била је то и прилика да капитену Маји Огњеновић уручи лексикон са 31 одабраном поруком подршке у сусрет 31. Олимпијским играма.

С. Р.

Избор селектора Терзића

Селектор Зоран Терзић је саопштио коначан састав репрезентације Србије за Олимпијске игре у Рију. Састав ће чинити - техничари: Маја Огњеновић и Бојана Живковић. Примачи сервиса: Јелена Николић, Бранкица Михајловић, Бианка Буша и Тијана Малешевић. Средњи блокери: Стефана Вељковић, Милена Рашић и Јована Стевановић. Коректори: Тијана Бошковић и Јована Бракочевић и либеро Силвија Поповић.
 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести