Учешће је ствар престижа

Трећи Турнир пријатељства за младе фудбалере до 16 година почиње у уторак 24.маја и играће се до 29. маја у Бијељини, а на њему ће учествовати и четири екипе из Србије:

Црвена звезда, Војводина, Партизан и ОФК Београд. Идејни творац Турнира пријатељства, наш некадашњи прослављени репрезентативац Саво Милошевић, уочи такмичења на којем ће се срести најбољи млади играчи из региона, изјавио је да је презадовољан урађеним и да је долазак на такмичење у Бијељину постала ствар престижа.

- Веровао сам да можемо да направимо нешто посебно, с обзиром на то да таква прича недостаје на овим просторима. Често слушамо о некој регионалној професионалној лиги, међутим пошто су ту ствари компликоване, размишљао сам да би, можда, ако су деца у питању, било мање тензија и мање проблема. То се и потврдило. Веровао сам у цео пројекат и, ево, сада већ имамо ситуацију да смо десетине екипа морали да одбијемо - изјавио је Милошевић.

Према његовим речима, Турнир пријатељства је успео у нечему што никоме другом није пошло за руком већ дуги низ година, а то је да окупи све најбоље фудбалске клубове из региона на једном месту.- Наш примарни циљ и јесте био да преко овог турнира покажемо како то заиста може да функционише беспрекорно и колико је све то заиста позитивно.

Има још једна ствар која је јако битна, а морам да је истакнем, иако ће можда звучати арогантно. Овим турниром подигли смо ниво фудбала када су у питању млађе категорије на Балкану, јер је само такмичење много јаче него што екипе имају у својим државама. То и јесте суштина, поред друштвеног дела да се деца из региона сусрећу, да стичу нова пријатељства, да граде неке нове мостове, али и да измере квалитет на прави начин - додао је Милошевић.Саво Милошевић је нагласио и да УЕФА и Уницеф дају посебну димензију турниру.

- Веома само задовољни и поносни што се, после УЕФА, и Уницеф укључио у ову причу. То је уједно и похвала за све оно што радимо, јер такве организације врло тешко улазе у било какве пројекте, ако не сматрају да је реч о нечему што је 100 посто позитивно. Све то даје нову димензију Турниру пријатељства, који се од свог оснивања труди да промовише вредности које су можда мало запостављене, нарочито на овим просторима.
Трофеј на турниру брани екипа Црвене звезде, која је прошле године у великом финалу била боља од вршњака из Војводине и славила са 1:0 (0:0).

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести