Удружили се Воша и Спартак

Представници седам боксерских клубова из Србије, Хрватске, Македоније и Републике Српске данас ће у Новом Саду финиширати договоре у вези почетка Регионалне лиге (РЛ), 4. марта.

Такмичење клубова одвијаће се двокружно, без плеј-офа, у осам тежинских категорија (56, 60, 64, 69, 75, 81, 91 и преко 91 килограм), а екипе ће у саставу моћи да имају по три странца.

Чланови Управног одбора, којим ће председавати Јурица Рунтић, требало би да усвоје дисциплински правилник, да формирају научну, медицинску, судијску и дисциплинску комисију. Предвиђено је и то да њихов стратешки партнер ПР и Маркетинг агенција Воцор медиа д.о.о. изнесе маркетиншки план како би пројекат Регионална лига био самоодржив, што би значило да би могло да буде саопштено и име генералног спонзора.

Домаћин састанка у Новом Саду је један од три српска представника у Регионалној лиги  Војводина, а још учествују Лозница и Лазаревац.

– Поносни смо и задовољни што ћемо у региону представљати наш град и Покрајину. Надам се да ће после прве сезоне име Војводине бити уписано великим словима на регионалној боксерској мапи. Очекујемо у новом такмичењу искорак у свим сегментима, како у организацији, тако и у рингу. Војводина је већ много урадила у Првој лиги Србије окупивши најбоље такмичаре из Новог Сада и Покрајине, а надметали су се и изузетно квалитетни боксери из Мађарске, БиХ и Црне Горе. Ми смо вицепрваци Прве лиге Србије чијем смо одржавању умногоме допринели, али смо међу иницијаторима и оснивачима Регионалне лиге – појаснио је спортски директор клуба Милан Козомара.

За регионално такмичење Војводина се удружила са Спартаком из Суботице.

– Војводина је потпуно самостално изгурала такмичење у Првој лиги Србије, али имајући у виду квалитет, озбиљност и трошкове које са собом носи Регионална лига удружили смо снаге са Суботичанима. Јасно је да ћемо са домаћим борцима ући у регионално надметање и  учинићемо све што је у нашој моћи да се нађемо међу најбољима у новој лиги. У првој лиги Србије за прво место смо се борили са Лозницом, која је освојила прво место. У Регионалној лиги поновити тај резултат биће куд и камо теже, јер је такмичење квалитетније. Незахвално је давати прогнозе око наших домета, тим пре што још увек не знамо у ком саставу ћемо кренути у борбе  – рекао је Милан Козомара.

Ј. Галић

Старт 4. марта

Првенство стартује 4. марта, а екипе су добиле следеће такмичарске бројеве: 1. Лозница, 2. Славија (Бања Лука), 3. Лазаревац, 4. Пинк Пантер (Штип), 5. Војводина Спартак (Нови Сад), 6. Радник (Бијељина), 7. Сесвете (Загреб).

У првом колу (4/5. марта) састаће се: Славија – Сесвете, Лазаревац – Радник, Пинк Пантер – Војводина Спартак.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести