УЕФА избацила Партизан из Европе на три године; Вазура: Казна условна-платићемо

Европска фудбалска унија (УЕФА) забранила је Партизану да игра у Лиги шампиона и Лиги Европе у првој сезони од наредне три у којој се квалификује за такмичење.

Како преноси Асошијетед прес (АП), Партизан има око 2,5 милиона евра неплаћених дугова закључном са септембром 2016. године.

УЕФА је одлучила да је оваква казна неопходна јер је Партизан неколико пута кршио правила о неплаћеним дуговима у последњих пет година.

Партизан је у "сличној ситуацији" био 2013. године, када је клуб суспендован на годину дана из такмичења УЕФА, па европска кућа фудбала сматра да је жешћа казна једина одговарајућа и способна да исправно утиче.

"Ми већ неко време знамо за ту одлуку УЕФА, у питању су дуговања према одређеним клубовима. Знајте да и нама многи клубови дугују новац. Ми ћемо до петка, а најкасније до понедељка, 16. јануара, да уплатимо све што треба. Ова ситуација неће условити продају играча, ми имамо друге изворе финансирања клуба", рекао је председник ФК Партизан Милорад Вучелић за Блицспорт.
 

Вазура: Казна је условна, платићемо дуг на време

Генерални директор Партизана Милош Вазура тврди да је казна УЕФА о суспензији из европских такмичења условна и да ће клуб до краја јануара до када је рок платити сва дуговања.

Првобитно се појавила информација да је Партизан кажњен трогодишњом забраном, али последње вести из УЕФА кажу да је у питрању једна сезона, прва од наредне три у којој избори пласман у европско такмичење.

"У питању је стари дуг о којем сам већ причао. Бићемо у проблему само ако не платимо, а платићемо. Јесмо кажњени, али условно", рекао је Вазура и демантовао да је проблем настао због два и по милиона евра, већ да је у питању "само" 360.000 евра.

Вест о казни Партизану пренео је АП, где се наводи да Партизан има око два и по милиона евра неплаћених дугова закључном са септембром 2016. године.

Зато је, како се истиче, УЕФА одлучила да је оваква казна неопходна јер је Партизан неколико пута кршио правила о неплаћеним дуговима у последњих пет година.

Партизан је у "сличној ситуацији" био 2013. године, када је клуб суспендован на годину дана из такмичења УЕФА, па Европска кућа фудбала сматра да је жешћа казна једина одговарајућа и способна да исправно утиче.
 

ФК Партизан: Сутра плаћамо дуг, хвала Влади и Вучићу

Фудбалски клуб Партизан саопстио је да ће током сутрашњег дана исплатити сва дуговарања повериоцима и захвалио се Влади и премијеру Александру Вучићу на помоћи.

УЕФА је данас објавила да су црно-бели кажњени суспензијом у једној од наредне три сезоне када изборе пласман на евро сцену због дуговања, али из Хумске тврде да је све у реду.

"Поводом информација у вези са казном која је изречена фудбалском клубу Партизан од стране надлежног органа УЕФА за финансијску контролу клубова, Управни одбор обавештава јавност да ће у току сутрашњег дана бити измирене све финансијске обавезе према клубовима повериоцима у износу од 370. 000 евра, а по захтеву УЕФА", наводи се у саопстењу које је објављено на сајту клуба.

Како се наводи, неизмирене пореске обавезе, које се помињу у неким медијима су регулисане званичним репрограмом, који је у међувремену већ службено достављен надлежним органима УЕФА.

"Проблеми у којима се нашао Партизан решени су уз свесрдну и свеобухватну помоћ државних органа и Владе Републике Србије на челу са њеним председником господином Александром Вучићем. На том опсежном залагању су искрено захвални управа ФК Партизан и црно-бела спортска јавност", закључује се у саопстењу.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести