Успех који је тешко поновити

Црвена звезда је грандиозним слављем и победом у последњем колу против Радничког ставила тачку на успешну сезону. Доминирали су црвено- бели у домаћем дворишту,

давно пре краја такмичења оверили 27: титулу и сада их чека заслужени одмор.

- Дугујем захвалност играчима на свему што су издржали ове сезоне. Свима је јасно да ћемо тешко поновити овакав успех у првенству, уз толики број победа и рушења рекорда. Али, време је да сада мало уживамо - констатовао је тренер Божовић.

Опет је харизматични стручњак добио дуготрајне овације, а на трибинама је било око 40.000 навијача који су му одали признање за огорман, можда и пресудан допринос у освајању шампионског пехара.
- Леп и чудан је осећај који рађа велику обавезу, па и страх шта ће се десити наредне године. Не постоји ни један тренер који може да ради у континуитету у једном клубу - искрен је био Божовић.

Почетак је био катастрофалан: болна елиминација од Каирата с европске сцене, па два везана ремија против Металца и Нишлија...
- Кренули смо с једним, а трку завршили с потпуно другим тимом. Довели смо неколико појачања, пре свих Ибањеза, Вијеру и Доналда који су подигли квалитет наше игре. Почели су добро да играју Грујић и Катаи и лагано се ставарала идеја о добром резултату - објаснио је Божовић.

Кључни сусрет који је екипу повео ка титули, по мишљењу Божовића, био је онај из четвртог кола.
- Да нисмо окренули резултат против Вождовца на Врачару, а већ смо остали без управе која је поднела оставку, разлаз би био неминован. Зато ми је та утакмица некако најдража. Борили смо се и с финансијским проблемима који нису били мали. То може да буде кочница и у наредном периоду - напоменуо је црногорски стратег.

У мислима Звездине навијачке армије је већ Лига шампиона…
- Из стања еуфорије морамо да се ватимо у реалност. Чека нас напоран посао у прелазном року, да видимо ко остаје, кога можемо да ангажујемо, колико ће бити пара да ојачамо редове. Изазов је велики, треба нам и пуно среће приликом жреба. Урадићемо све што је у нашој моћи да се спремимо на најбољи могући наћин, али чуда се у фудбалу не дешавају преко ноћи - закључио је тренер Божовић, који је прву прозивку заказао за 13. јун.

З. Рангелов

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести