Успешна провера кошаркаша Србије

У склопу припрема за квалификациони турнир за Олимпијске игре, кошаркашка репрезентација Србије победила је вечерас у Паризу селекцију Француске са 79:77 (17:21, 17:19, 21:22, 24:15).

Утакмица која је требало да послужи за уигравање оба тима претворила се у прави такмичарски дуел, а почетком другог полувремена умало није дошло до опште туче на терену.

Најпре је Милош Теодосић због приговора судијама добио техничку грешку, због чега је већи део другог полувремена провео на клупи, да би нешто касније после коша Немање Дангубића центар нашег тима Никола Јокић одгурнуо Нанда Де Колоа, а онда је на њега с леђа насрнуо Алексис Ажинса.

Арбитри су искључили и Јокића и Ажинса и после тога је дошло до великог преокета.

Французи су у 24. минуту имали предност од 13 поена (53:40), али су у последњој четвртини изабраници Александра Ђорђевића успели да ухвате прикључак и да у финишу стигну до победе.

Најбољи у нашем тиму био је Богдан Богдановић са 22 поена и три скока, 11 поена постигао је Мирослав Радуљица, девет је убацио Јокић, а по 8 Стефан Марковић и Никола Калинић. Код домаћина, Дијао је убацио 14, Де Коло 12, а Паркер 10 поена.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести