Успостављена спортско-привредна сарадња Новог Сада и Крупња

Фудбалски клуб Војводина и репрезентативна делегација града Новог Сада, на челу с градоначелником Милошом Вучевићем, боравила је у посети општини Крупањ.

 Суперлигаш из највећег војвођанског града одиграо је пријатељску утакмицу са екипом Рађевца, иначе чланом Зонске фудалске лиге - Дрина. Наравно, резултат је био у другом плану, а најбитније је било да се житељи ове општине на планини Цер обрадују доласку Новосађана, као и утакмици који је њихов клуб одиграо с црвено-белим. Рећићемо и то да је домаћин победио резултатом 1:0, али уз опаску да је сусрет одигран по хладном времену и блатњавом, изузетно тешком терену за игру.

По доласку у Крупањ госте је дочекао заменик председника општине Предраг Радић, са председником Скупштине општине Драгославом Штефиком и члановима Већа Синишом Живковићем и Жарком Медићем.

- Изузетно смо срећни због доласка драгих гостију из Новог Сада, који су нашој општини пуно помогли након великих поплава 2014. године. Уз то, ФК Војводина је много помогла нашем клубу Рађевцу са донацијом у виду дресова, лопти и спортске опреме, што је овом колективу било од виталне важности - рекао је Предраг Радић.

На челу делегације ФК Војводина били су председник Управног одбора  Војислав Гајић и председник Пословног тима , уједно и власник компаније Јужна Бачка,генералног спонзора црвено-белих, Драгољуб Збиљић.

- Желимо да наставимо оно што смо започели када смо ФК Рађевцу донирали спортску опрему - рекао је Гајић. - Читаво ово успостављање блиске сарадње, у договору с градоначелником Милошем Вучевићем, осмислио је Драгољуб Збиљић. Велико нам је задовољство што смо овде и убеђен сам да је ово почетак лепе сарадње између два наша клуба.

Драгољуб Збиљић се надовезао на ове речи:
- Војводина је један од највећих симбола Новог Сада, а посебно нам је важан однос према ФК Рађевац односно према људима из Крупња. Нови Сад и градоначелник Милош Вучевић били су први који су посетили ову општину након поплава. Уз то, градоначелник је окупио привреднике који су прикупили значајну помоћ за пострадале у Крупњу и због тога смо веома поносни. Два клуба с дугом традицијом успостављају братску сарадњу и због тога смо се потрудили да дођемо овамо у веома јаком саставу. То је наш дуг према грађанима ове земље, самим тим и према Крупњу. Млађе селекције ФК Војводине овамо редовно долазе на припреме и потрудићемо се да с том праксом наставимо и у будућности – истакао је Збиљић.

Посебну пажњу, што је и нормално, изазвали су фудбалери Војводине, а посебно шеф стручног штаба Новосађана Ненад Лалатовић.
- Драго нам је што смо овде и што продубљујемо заједнчку сарадњу са ФК Рађевац. Резултат је овом приликом у другом плану. Желимо да свима, широм Србије, изађемо у сусрет, а није немогуће да једног дана неко из Крупња заигра и у дресу Војводине - нагласио је Лалатовић.

А. Предојевић
 

МИЛОШ ВУЧЕВИЋ, ГРАДОНАЧЕЛНИК НОВОГ САДА
Живот се вратио у нормалу

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић у Крупањ је стигао на челу веома јаке привредне делегације. Уз њега, ту су били и директор ЗИГ-а Дејан Мандић, директор ЈК Пут Душан Радојчић, директор Информатике Ненад Барац, члан Градског већа за комуналне послове Владимир Стојковић, као и Ђорђе Радиновић, председник општине Стара Пазова.

- Година 2014. била је пуна изазова за народ у Србији - истакао је Милош Вучевић. - Крупањ је због пополава претрпео велику штету и није било лако живети у овом месту. Нови Сад се организовао и брзо послао подршку и помоћ. Остварена је братска сарадња нашег града са Крупњем, а приликом моје тадашње посете био сам фасциниран што сам у овом месту затекао и многе младе Новосађане - волонтере, који су помагали у санирању штете. Њима су се након тога прикључили и привредници из Новог Сада.

Потом је Милош Вучевић подвукао и следећу чињеницу :
- Влада Републике Србије помогла је да се врати што нормалнији и побољша постојећи живот у Крупњу после поплава. Свима нам је у интересу да се овај град убрзано развија и драго ми је што сада видим да се већина ствари вратила у нормалу, као и да је живот донео и нека побољшања у односу на стање пре две године. ФК Војводина није само градски тим и задовољан сам што проналази начина и времена да посети места широм наше земље. Велика ствар била је када смо играли у Косовској Митровици, као што је изузетно значајно и то што су црвено-бели данас дошли у Крупањ. У најскорије време Војводина ће посетити и Борово и тамо, такође, одиграти утакмицу – најавио је градоначелник.
 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести