Утакмица у Петровцу у ноћном термину

Успешне и сврсисходне биле су висинске припреме фудбалера Војводине на словеначком Похорју. Уз веома лепо време, али и у сјајним условима, црвено-бели су искористили све погодности

које им је ово познато зимовалиште понудило, а у среду поподне вратили су се у Нови Сад. Клупским аутобусом су, преко Хрватске, стигли у у Фудбалски центар „Вујадин Бошков“, а шеф стручног штаба Ненад Лалатовић својим ученицима дао је слободно до петка поподне, када ће наставити са тренинзима. Наравно, током наредних неколико дана у фокусу ће Новосађанима бити прва утакмица првог кола квалификација за Лигу Европе, коју ће у четвртак, 30. јуна, одиграти с црногорским тимом Бокеља, на стадиону у Петровцу на мору. Недељу дана касније, дакле 7. јула, уследиће реванш на стадиону „Карађорђе“, када ће, надају се навијачи Воше, прославити пролазак у друго коло и заказати утакмице с норвешким Стабеком или велшким Конахс кијем.

- У среду ујутро, редовном авионском линијом до Подгорице, путујемо у Црну Гору и истог дана тренираћемо на стадиону Петровца, док је утакмица на програму дан касније, највероватније од 20 часова, али још увек немамо званичну потврду за ову информацију – рекао је секретар стручног штаба Војводине Драган Вукићевић.

Пошто стадион Бокеља у Котору не испуњава стандарде УЕФА, овај клуб мораће да игра у четрдесетак километара удаљеном Петровцу. Тамошњи стадион Под Малим брдом, пре две-три године је комплетно реновиран, што значи да је урађена травната подлога, као и места на трибинама за гледаоце, новинаре и у ВИП ложи. Капацитет стадиона износи 1.450 места за седење и, наравно, за утакмицу с Новосађанима очекује се да ће бити дупке испуњен.

-Надамо се да ће се утакмица играти у вечерњим сатима, јер је првобитно било најављено да ће почети у 17.30 часова – рекао је Лалатовићев први помоћник Драган Шарац. – Како је Петровац на мору, у то време би могло да буде јако топло, а то никоме не би одговарало. Овако, под светлошћу рефлекора, услови за игру били би пријатнији и верујем да ће утакмица почети у 20 часова. Што се ривала тиче, још увек нисмо добили све информације о њему, осим тога да су Бокељ овог лета напустила два -три најбоља играча. Уз то, дошла су у Котор тројица новајлија, али ћемо много јаснију слику стећи у наредних неколико дана, када будемо добили прецизније податке о снази, али и начину игре црногорског тима.

С друге стране, тренер Которана Слободан Драшковић, за црногорске медије пред двомеч с Војводином рекао је селедеће:

-За нас је сваки противник тежак, јер смо новајлије у европским такмичењима. Не можемо никоме да претимо, самим тим ни Војводини. Недавно су нас напустили репрезентативци Милан Мијатовић и Александар Шћекић и због тога смо слабији него у прошлој сезони. С њима, имали бисмо реалне шансе да изненадимо Новосађане, а овако се надам да ћемо, ако ништа друго, пружити две добре партије.

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести