Уз снагу, срећу и публику до циља

„Утакмица деценије“, радни је наслов реванш окршаја трећег кола квалификација за

Лигу шампиона између Црвене звезде и Лудогореца (20.30). Велики улог је у игри, пролаз доноси црвено-белима наставак снова да могу до групне фазе елитног друштва, подиже рејтинг, обезбеђује позамашан новац који би клуб финсијски стабилизовао. У Разграду је наш шампион ремијем (2:2) поставио добре темеље да пред крцатом популарном „Мараканом“ испуни циљ, смањена је и тежина улоге фаворита која је припала добро плаћеној бугарској легији странаца. Ипак, шансе за позитиван епилог су и даље изједначене.

- Једва сам прошао испред стадиона од гужве, сви причају само о утакмици, атмосфера је као да ће бити смак света. Годину дана смо се борили да играмо овакву утакмицу и велико је задовољство због тога. Противник је веома квалитетан и урадиће све да победи, али верујем да и ми имамо снаге за то. Не бих, ипак, проглашавао ову утакмицу за деценијску, јер ће клуб наставити да постоји и ако испаднемо – констатовао је на прес-конференцији тренер Београђана Миодраг Божовић.

Застао је неколико секунди искусни стручњак па допунио уводно излагање.

- Играћемо на победу, а до ње се може доћи на разне начине. Није битно како, битно је само да прођемо.

На терену се очекује велико тактичко надмудривање.

- Тешко могу да нас изненаде. Спремни смо на све, тренер Лудогореца може да промени бека, да Сисињо игра уместо Минева, као и да изађе на терен и са два нападача. Марсељино може да игра у везном реду, али битније се концепт не мења. Ни ја не волим изенађења, неће се ни они изненадити, дај Боже да се шокирају на крају - у свом стилу је истакао Божовић.

Одбрана црвено- белих је рањива, а контре Бугара могу бити веома опасне.

- Лудогроец је квалитетан ривал, који ће се срчано борити. Победа би нам много донела, али клуб у случају елиминације неће престати да постоји. Лакше је кад се утакмица посматра хладне главе. У првом мечу су били бољи на старту, имали су иницијативу али нису имали шансе. Ми смо их надиграли у наставку, имали смо контре при нашем вођству које смо морали боље да решимо и да их тако доведемо у неугодну ситуацију. Мислим да је 2:2 најмање реалан резултат. Требају нам сада снага и срећа - поручио је Божовић.

Састав Звезде у односу на прву утакмицу се вероватно неће мењати. Пробуђени Вијеира ће опет на клупу, а напад би требало да предводи надахнути Александар Катаи.

- Драго ми је што Вијеира овај сусрет сматра највећим у каријери, али се надам да ће имати још таквих мечева. Не знам да ли ће почети, да ли ће играти уопште. Имам у глави тим мада није баш све кристално јасно - одговорио је Божовић.

Наш највећи стадион је “умивен”, поправљени су неки детаљи по налогу УЕФА, а интересовање љубитеља фудбала и навијача црвно- белих је огромно. Остало је још само неколико хиљада карата које ће бити пуштене у продају данас. Арбитража је поверена Италијанима, на челу са главним судијом Луком Банти.

З. Рангелов

 

Без пенала

Без обзира што резултат из првог дуела (2:2) није погодан за “репризу” у Београду, неизбежно питање за тенера Божовића односило се на могућност да пенали одлуче путника у “плеј-оф” фазу за Лиге шампиона.

- Никада моје екипе не вежбају пенала, то је мој принцип. Они се шутирају ногом, али и главом, надам се да их неће бити. Играо сам као тренер три финала Купа, једном као играч и никада нису одлучивали једанаестерци - самоуверен је Божовић.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести