Ваљак у трећој брзини

Партизан - Вождовац 3:0 (2:0)

БЕОГРАД: Стадион Партизана, без гледалаца, судија: Ђокић (Ужице), стрелци: Бршанац у 12. Стевановић у 26. (из пенала) и Косовић у 70. минуту. Жути картони: Косовић (Парт-

изан), Терзић, Ивковић, Маринковић (Вождовац). 

ПАРТИЗАН: Шаранов 7, Бандаловски 7, Гогуа 6, Јовановић 6, Богосавац 7, Јевтовић 7, Брашанац 7, Косовић 7 (Лукић 6), Стевановић 7 (Голубовић), Михајловић 7, Илић 7 (Божинов).

ВОЖДОВАЦ: Поповић 6, Терзић 6, Пузигаћа 6, Михајлов 6, Ивковић 6, Ћирковић 6 (Стојановић 6), Красић 6 (Асани 6), Павловић 6, Радин 6, Маринковић 6 (Дамјановић), Одита 7.

Пред празним трибинама, због казне изречене после вечитог дербија, фудбалери Партизана су победили Вождовац. Меч је обележио спектакуларан погодак Косовића у 70. минуту.

Као што је тренер Томић и обећао гледаоци испред малих екрана, као и највернији навијачи који су подршку пружали са тераса и кровова околних зграда - имали су шта да виде. Кренули су офанзивно и једни и други и гости су већ у 2. минуту, из слободног ударца, имали прилику. Али, је Маринковић на гол линији погодио Стевановића.

Домаћин се одлучио на своју стандардну формацију, градећи своје нападе преко бокова. Гости су играли чврст пресинг и из таквог определења угрожавали Шаранова, који је у 5. минуту зауставио Радина. Уследила је доминација црно-белих и после једне лепе акције и корнера „ваљак” је дошао у вођство. Прецизан главом на првој стативи био је Брашанац који је овог пролећа полако улази у голгетерску форму.

Разиграни црно-бели све чешће су угрожавали гол противника. То је врло брзо уродило и другим поготком. Свиран је једанаестерац након прекршаја над Михајловићем, а сигуран са беле тачке био је Стевановић. Партизан је одиграо једну од најбољих полувремена ове сезоне и на одмор отишао са заслуженом и убедљивом предношћу.

Нису посустајали црно-бели ни у наставку. Тачку на „и” већ у 57. минуту могао је да стави Брашанац, али су голман Поповић, а потом и пречка зауставили његов ударац. Ангажованом игром домаћи су спречавали сваку опасност по свој гол, а онда стизали да праве и шансе - у 70. минуту и да повисе вођство. Велемајсторским потезом - маказицама - Косовић је савладао Поповића и тако решио питање победника.

И. Лазаревић

 

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести