Васић и Беђик циљају злато

Немачки Бранденбург од петка до недеље биће домаћин Европског првенства за сениоре, које ће окупити 520 веслача и веслачица из 34 земље, међу којима ће

бити и наш олимпијски двојац  без кормилара Милош Васић–Ненад Беђик. Ове ће бити тек 10. шампионат имајући у виду да се од 1973. (Москва) до 2007. године није одржавао.

Нашу земљу представљаће само Васић и Беђик пошто се остале посаде спремају за квалификациону регату за ОИ у Рију (Луцерн, 22-24. мај). Њих двојица су лане на ЕП у Познању освојили бронзу, а након тога са истим медаљама окитили су се и на Светском купу у Луцерну и СП у Ожибелеу. Генералну проверу имали су на интернационалној регати у Сегедину, где су били без премца.

– У Сегедину смо одрадили добру тренинг трку, све је протекло по плану. И тркачки и технички изгледамо добро и чврсто верујем да смо спремни да нападнемо највиши пласман. Медаља у Бранденбургу, поготово златна, била би нам прави показатељ да смо на одличном путу ка олимпијском одличју у Рију, што је циљ свих циљева у 2016. Такође, на Европском првенству, у конкуренцији најбољих посада са Старог континента, видећемо и где има још простора за напредак да бисмо на Игре отпутовали у најбољој форми  – казао је Беђик.

Васић каже да су Беђик и он у протекле две недеље радили одлично, ухватили прави завеслај и да са нестрпљењем очекује старт шампионата.–Ухватили смо прави ритам и максимално спремни дочекујемо шампионат Старог континента. Циљ нам је златна медаља, а на лицу места ћемо видети да ли вредимо за њу – рекао је Васић.

У двојцу без кормилара пријављено је 15 посада, а квалификације су заказане за сутра у 10.45 часова.– Највећи конкуренти за постоље биће нам чамци Велике Британије, Холандије и Француске. После нас и три поменута чамца, по квалитету долазе Руси и Шпанци, финалисти Светског купа у Варезеу – навео је Васић, којем ће такмичење у Бранденбургу бити пето учешће на ЕП за сениоре.

Ј. Г.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести