Васићу и Беђику преврнуо се чамац

Српски двојац без кормилара Милош Васић и Ненад Беђик нису успели да се директно

пласирају у полуфинале Олимпијских игара у Рију. Нашим веслачима се у трци на 2.000 метара преврнуо чамас услед ветровитих услова у квалификацијама. Они ће ипак имати другу шансу да се домогну полуфинала, учествоваће у репесажу са посадама САД, Шпаније и Холандије. Након трке уложена је жалба због нерегуларних услова на стази и накнадно је одобрено да наш двојац наступи у репасажу.

С друге стране, посаде Новог Зеланда, Италије и Мађарске су избориле место у полуфиналу Игара у Рију.  Доминирали су Новозеланђани Ерик Мареј и Хамиш Бонд са временом 6:41,75 минута, испред Ђованија Абињалеа и Марка ди Костанца (6:46,04), те Адријана Јухаша и Беле Симона (6:59,28). У полуфинале су прошли још Аустралија, Јужна Африка, Чешка, Француска, Велика Британија и Румунија.

Ни Марко Марјановић и Андрија Шљукић нису успели директно да се пласирају у полуфинале дубл скула, па ће то покушати да ураде у репесажу. Они су у својој квалификационој групи заузели последње, четврто место, а у полуфинале су отишле три првопласиране посаде. Марјановић и Шљукић су на старту заостали за ривалима, а у тешким временским условома на половини стазе су очигледно одлучили да не троше узалуд снагу и да енергију сачувају за репесаж.

Ј. Г.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести