Вечити дерби: Тренери верују судијама

У суботу 4. марта, на Стадиону Рајко Митић играће се Велики 153. дерби између Црвене звезде и Партизана. Велика бура подигла се након делегирања судија од стране Судијске комисије ФСС-а.

 

Прво је објављено да ће утакмицу судити најбољи српски делилац правде Врбашанин Милорад Мажић, а потом је та одлука промењена и постављен је Мајо Вујовић из Новог Сада. Реаговали су многи клубови, па и председник Звезде Терзић, свако из свог угла коментарисао је дођај, међутим, тренери оба клуба нису желели да свој рад подреде томе ко ће судити поменуту утакмицу.  

Тренер фудбалера Партизана Марко Николић оценио је да је Црвена звезда благи фаворит у дербију јер има искуснију екипу и поручио је да без обзира на исход шампионска трка неће бити готова.

"Дерби је најважнија и најлепша српска утакмица и учинићемо све да је навијачима Партизана учинимо лепом. Она је важна и такмичарски јер наш ривал има предност од шест бодова, али није одлучујућа јер без обзира на исход ништа неће бити готово имајући у виду систем такмичења", рекао је Николић на конференцији за медије на стадиону Партизана.

Према његовим речима, очекује да играчи пронађу инспирацију и додао да је Звезда благи фаворит јер има искуснији тим.

"Они имају старије играче, шест странаца им почиње мечеве, плус повратници Луковић и Анђелковић. Први су на табели, играју на свом стадиону, али ми ћемо пре свега мислити о нама и како ћемо изгледати на терену", истакао је Николић, који откад је јесенас преузео екипу не зна за пораз, баш као што не зна ни за пораз у дербијима.


Мајо Вујовић на центру

БЕОГРАД: Стадион “Рајко Митић”, капацитет 55.000 гледалаца, суди: Мајо Вујовић (Нови Сад), почетак у 18 сати, ТВ пренос на Арена спорту 1.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Манојловић, Петковић, Анђелковић, Луковић, Фримпонг, Доналд, Ле Талек, Плавшић, Канга, Руиз, Боаћи.

ПАРТИЗАН: Кљајић, Вулићевић, Милетић, Миленковић, Остојић, Јевтовић, Евертон, Јанковић, Стевановић, Ђурђевић, Леонардо.


Он је прокоментарисао и буру која се подигла након одлуке Судијске комисије да Мајо Вујовић дели правду, а не Милорад Мажић.

"Мислим да никад до сад није судија одлучивао дерби, па неће ни овај пут. Најважније је да дамо све од себе, немамо право на грешку, ни на поклон. Ко буде био спреман да "све извади из стомака" ближи је победи", поруцио је Николић.

Тренер фудбалера Црвене звезде Миодраг Божовић рекао је да је пред судијом Мајом Вујовићем велики испит на дербију због великог притиска који се створио препуцавањем саопштењима, али да неће он бити кривац ако направи неку грешку, већ људи из Судијске комисије ФСС који су га делегирали.

"Тешко је ново рећи о дербију, један од највећих у Европи, иако многи "пљују" по њему изазива огромно интересовање широм континента. Тешко је прогнозирати такав меч, али с обзиром да играмо на Маракани надам се да ћемо победити", рекао је Божовић на конференцији за медије.

Он је нагласио да му смета велика помпа која се дигла око избора судије.

"То што се дешава нека размисле они који су издавали саопштења. Очекивао сам да ће бити Мажић судија, он је најбољи у Србији и треба да суди такав меч. Биће тешко Вујовићу, све очи упрте су у њега и вероватно осећа притисак. Ако погреши, а надам се да неће, неће он бити кривац, већ они који су га делегирали".

Божовић истиче да би добра игра и победа у вечитом дербију била најбољи поклон навијачима за рођендан црвено-беле породице.

"Постоји позитивна трема, пред нама је највећа утакмица. Наш терен и бодовна разлика можда нам дају малу предност", рекао је Божовић, искључивши могућност да сутрашњи дуел решава питање титуле.

"Имамо незгодан распоред, касније гостујемо Војводини, Раду и Чукаричком. Бодови се деле, има још један дерби и мислим да ће бити неизвесна трка до краја", наводи тренер првака Србије.

Према његовим речима Партизан је опасан у нападачкој линији, посебно похваливши Уроша Ђурђевића.

"Партизан има изванредан тим, Ђурђевић је у форми, ту је и Леонардо и њих двојица могу да направе проблеме, поред Јанковића и Стевановића. Сасвим солидан напад имају", закључио је Божовић.

Утакмица 24. кола Суперлиге између Црвене звезде и Партизана игра се у суботу од 18 сати на стадиону Рајко Митић.

М. К.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести