Велика победа Новосађанки

Актуелне шампионке, стонотенискерке Новог Сада у дербију 11. кола савладале су ривалке из екипе Обилић Алева из Новог Кнежевца 4:2 и тако се реванширале за пораз из пролећног дела сезоне.

Нови Сад – Обилић Алева 4:2

НОВИ САД: Стонотениска сала Спенса, гледалаца: 100, судија: Д. Бунчић.

Резултати: Максути - Луполеску 2:3 (6, -8, 9, -10, 10), Тружински - Речко 3:1 (9, -7, 9, 11), Фењвеши - Вигњевић 3:0 (4, 7, 4), Максути - Речко 3:2 (2, 7, -8, -9. 6), Фењвеши - Луполеску 1:3 (2. -7, 7, 6), Шурјан - Вигњевић 3:0 (8, 4, 9).

Ипак, гошће су због бољег сет количника задржале лидерску позицију на табели и ако буду сигурне све до саме завршнице обезбедиће предност домаћег терена у мечевима за титулу.

Дуел између највећих фаворита за титулу оправдао је епитет дербија. Шест мечева колико су одиграле девојке из Новог Сада и Кнежевца трајао је дуже од три сата током којих је виђено прегршт атрактивних поена, велика борба и резултатски преокрети.

Прве на паркет стонотениске сале на Спенсу изашле су сениорске репрезентативке Анета Максути за Нови Сад и Изабела Луполеску за Обилић. У игри живаца и тактичком надмудривању на мрежи боље се снашла седамнаестогодишња Изабела, меч добила резултатом 3:2 у сетовима и донела предност гошћама. Затим су рекете укрстиле актуелна првакиња Србије Викторија Тружински и некадашња репрезентативка, сада тренер и играч Обилића Ема Речко. У овом дуелу обе играчице базирале су игру на брзој размени удараца, а као боља показала се домаћа стонотенисерка, добила 3:1 и изједначила укупни резултат. У трећем дуелу капитен Новог Сада Ана Жофија Фењвеши није имала већих проблема са Браниславом Вигњевић која је решила меч са 3:0, да би затим у веома неизвесном дуелу Анета Максути победила Ему Речко и повећала предност своје екипе на 3:1. У преостала два сусрета обе екипе су оствариле по још једну победу. Прво је Ања Жофија Фењвеши изгубила од Изабеле Луполеску 1:3, а тачку на дуел ставила је Сабина Шурјан победом над Браниславом Вигњевић 3:0.

Суперлига за стонотенисерке наставља се за две недеље.

М. Фаркаш

Победа поклон за рођендан

Пре сусрета председник СТК Нови Сад Срето Качар уз пригодне честитке уручио је цвеће актуелној првакињи државе Викторији Туржински која је на дан дербија напунила 22 године.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести