Велики бод отишао у Суботицу

Војводина - Спартак 1:1 (0:1)

НОВИ САД: Стадион “Карађорђе”, гледалаца: 2.000, судија: Дејан Сантрач (Павлиш). Стрелци: Мелег (из пенала) у 67. минуту за Војводину, а Шљивић у 28. минуту за Спартак. Жути картони: Росић, Максимовић, Милетић и Мелег (Војводина), а Милошевић (Спартак). Црвени картони: Милошевић (други жути) у  55. и  Фаркаш у 65. минуту (обојица Спартак).

ВОЈВОДИНА: Перић 6, Лакићевић 6, Настић 6, Росић 6 (Павков -), Милетић 6, Мићић 5 (Мелег 6), Максимовић 6, Јованчић 6, Бабић 6, Трујић 6 (Малбашић 6), Ожеговић 6.

СПАРТАК: Јаношевић 6, Фаркаш 5, Милошевић 5, Ковачевић 7, Антонић 6, Јочић 6, Тумбасевић 6 (Томић 6), Торбица 6, Новаковић 6 (Ивановић 6), Шљивић 6, Милић 6 (Бранковић -). Спартак се радовао боду освојеном у Новом Саду, јер је до 67. минута био у вођству, а онда је, с два играча мање, бранио реми нешто краће од пола сата. Успели су Суботичани да одоле налетима неубедљиве Војводине и нема сумње да су се изборили за неочекиван плен који би могао да им пуно значи у борби за опстанак у елити. С друге стране, Новосађани су желели да победом обележе почетак пролећне полусезоне, али нису приказали игру која би им то омогућила. Очигледно је било да нови тим у црвено-белом још није уигран, да пуно тога шкрипи и да је пред тренером Ненадом Лалатовићем доста посла како би његова екипа заиграла онако како то навијачи од њега очекују.

Спорни тренутак догодио се у 9. минуту, када је новајлија Трујић савладао голмана Спартака Јаношевића, али је арбитар, на интервенцију помоћника, погодак поништио због офсајда. Да ли је заиста било недозвољене позиције, тешко је проценити, Новосађани се нису пуно бунили и игра је настављена.

Није домаћи тим никако успевао да се наметне и преузме иницијативу, а гости су се углавном бранили и вребали своју шансу. Она је стигла неочекивано... У 28. минуту новајлија Душан Мићић, који је у том тренутку био последњи играч одбране Војводине, беспотребно је себе довео у лошу, потом и безизлазну ситуацију, покушао да дрибла два играча ривалске екипе, изгубио лопту, а Ненад Шљивић био је присебан и добро одмереним ударцем погодио Перићеву мрежу.

Лалатовић је у наставку у игру увео Мелега и Малбашића уместо Мићића и Трујића, али, осим притиска на одбрану Спартака, изгледнијих шанси није било. Тек у 55. минуту отворила су се врата црвено-белима, пошто је, потпуно беспотребно, Милошевић шутнуо лопту после досуђеног фаула и добио други жути, односно црвени картон. Кренули су домаћи још агресивније, а резултат тога била је одлична прилика за Ожеговића у 63. минуту, али је лоше захватио лопту.

Међутим, два минута касније поново се Ожеговић нашао у колосалној шанси, али га је Фаркаш с леђа срушио и то као последњи играч одбране. Судија Сантрач досудио је пенал, а беку Суботичана показао директни црвени картон. Сигуран реализатор најстроже казне био је Дејан Мелег, изједначио резултат, а домаћин је имао довољно времена и два играча више, да стигне до жељене победе.

Није Лалатовићев тим, међутим, успео да створи праву прилику све до другог минута надокнаде, кад је са 16 метара шутирао Бабић, али се истакао Јаношевић и војвођански дерби завршен је нерешеним исходом.

А. Предојевић

 

Вербални сукоб тренера

По завршетку сусрета, дошло је до вербалног сукоба између двојице тренера, Ненада Лалатовића с једне и Руса Андреја Чернишова с друге стране. Упитан због чега је до свега дошло, Лалатовић је рекао:

- Господин је очигледно био припит и увредио ме је на руском језику док сам комуницирао са судијом у погледу тога колико је требало да продужи утакмицу. Вриснуо је, опсовао ме, а ја му узвратио, такође на руском који добро разумем.

Чернишов је кратко додао:

- Било је повишених емоција на терену. Извинио сам се ако сам погрешио и ништа више од тога.

Потом су се двојица стручњака пред припадницима “седме силе” - руковали.

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести