Виландер: Новака волим више него икад, биће најбољи у историји!

Некадашњи тенисер Матс Виландер, који је последњих неколико година познат као највећи критичар Новака Ђоковића, истакао је да никада није рекао да не воли нашег аса, као и да му се свиђа "нови" Ђоковић.

- Никада нисам рекао да не волим Новака! Можда јесам споменуо нешто што се људима у Србији није свидело, али то је било пре десетак година, када је Новак почео да се пробија. Видео сам да је био талентован, али му је била потребна помоћ да превазиђе све слабости и успео је - рекао је Виландер.

Он је истакао да му не смета што није популаран међу Србима.

Људи памте нешто што сам рекао када је Ђоковић имао 18 година, а не сећају се да сам 2015. рекао да ће освојити сва четири гренд слема, па исто и прошле године. И сада кажем, да ће ове сезоне то урадити. И ако не буде успео, опет ћу веровати у њега. Велики сам Новаков навијач, и овог новог Новака сада волим више него икада раније - поручио је Швеђанин за Блиц.

Виландер је прокоментарисао и почетак сезоне, односно Новакову победу над Ендијем у финалу турнира у Дохи.
- Новака није било нигде у другој половини 2016, али од таквог борца увек очекујете да буде јачи него што је био пре пада. Када је пропустио серију меч лопти у другом сету и успео да се врати у меч, рекао сам себи: "Да, ово је прави Новак, ово је тај Новак!". Није одиграо савршено, али је показао да јебивши број 1 поново међу нама - истакао је Швеђанин, и додао:

- Видим да је пун самопоуздања, а он је тенисер ко кога расположење и душевни мир доста утичу на игру.

Он је нагласио да верује да ће Ђоковић престићи Роџера Федерера по броју гренд слемова (17:12).

- Новак је дуго био број 1, и не видим зашто се не би вратио на трој. Мој савет му је да пажљиво бира турнире и напада Мелбурн, Париз, Лондон и Њујорк. Доказао је да је најбољи, сада треба да се окрене другим задовољствима. Сигуран сам да ће Ђоковић освојити више гренд слем титула од Федерера - поручио је Виландер, и на крају покушао да „купи“ Нолетове навијаче.

- Када се једног дана све ово заврши и када Новак заувек буде оставио рекет, свима ће бити јасно да је Ђоковић био најбољи тенисер свих времена - поентирао је Матс, и тако вероватно забринуо све навијаче Новака Ђоковића.

Роџер или Рафа тешко до титуле

Виландер је прокоментарисао и шансе Роџера Федерера и Рафаела Надала на првом гренд слему у сезони
- Не видим да би Федерер или Надал могли да освоје Аустралијан опен. Ако бих морао да бирам, онда гласам за Надала, који је млађи, снажнији и амбициознији. С друге стране мислим да би Федерер, пре него Надал, могао да победи Ђоковића или Мареја у Мелбурну. Међутим Роџер нема снаге да се бори по пакленој врућини - сматра Виландер.

Блиц

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести