Вимблдон 2016: Квери ипак савладао Ђоковића

Најбољи тенисер на свету Новак Ђоковић претрпео је први Гренд слем пораз после 30 узастопних победа.

Бољи од Новака у 3. колу Вимблдона био је Американац Сем Квери који је успео да заврши посао започет у петак и слави са 7:6, 6:1, 3:6, 7:6.

У суботу је меч поново у два наврата прекидан, Ђоковић је успео да добије трећи сет, сервирао је у четвртом за 2-2, али је претрпео брејк у 10. гему и на крају је изгубио. Српски тенисер је освојио последња четири Гренд слема и постао први човек у историји који је то учинио на три различите подлоге, а тек трећи у историји који је везао четири највећа турнира.

Нисам био 100 одсто спреман
После неочекиваног пораза у трећем колу Вимблдона од Американца Сема Кверија, најбољи тенисер света Новак Ђоковић није био превише расположен за причу на конференцији за медије, а одговор на питање да ли је потпуно здрав остао му је недоречен.

-Нисам баш, али сада не бих желео да причам о томе, јер ово није ни време ни место и волео бих да поштујете ту моју одлуку, рекао је Ђоковић и додао да је прилика да се говори о сјајној победи америчког тенисера.

-Честитам Сему, одиграо је сјајан меч. Знао сам да ће бити тешко ако му крене сервис и морам да признам да ме је надјачао, казао је Ђоковић.

На питање како би овај пораз могао да утиче на наставак сезоне, Новак је рекао да то сада не зна.

-Видећемо, меч је тек завршен и сада је тешко говорити о ономе што долази, али није ово први пут да губим меч на неком гренд слему, или другом важном турниру. Знам шта треба да радим, а прво ћу се одморити и мислићу о другим стварима, рекао је Ђоковић.

Разлоге за пораз није желео да тражи у чињеници да је меч игран два дана и да је четири пута прекидан због кише, јер је и Квери био у истој ситуацији.
 

 

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести