Вимблдон 2016: Троицки, Јанковићева и Крунићева поражени

Српски тенисер Виктор Троицки поражен је од Шпанца Рамоса Виноласа са 3:2 (3:6, 6:3, 6:3, 2:6, 6:3) у сетовима

и завршио је такмичење на Вимблдону у другом колу.

Троицки је потпуно је изгубио нерве у финишу меча сматрајући да га је судија оштетио јер није видео да је лоптица била у ауту неколико пута током дуела.

Меч је трајао скоро три сата и био је потпуно изједначен. Пресудиле су нијансе и чини се да је Шпанац нешто више ризиковао од Троицког, што му се на крају исплатило. Ударао је много јаче, и уз мало среће погађао ивице терена што је Србина додатно нервирало.

Рамос-Винолас ће у следећем колу играти против бољег из меча Ришар Гаске – Марсел Гранољерс-Пујол.

Српска тенисерка Јелена Јанковић завршила је учешће на Вимблдону, пошто је у другом колу изгубила од Новозеланђанке Марине Ераковић 4:6, 7:6 (7:1), 8:6.

Меч је трајао више од два и по сата, а Ераковић је изједначила у међусобном скору на 1:1.

Она ће у трећем колу играти против Карле Суарез Наваро из Шпаније.

Српска тенисерка Александра Крунић завршила је такмичење на Вимблдону, пошто је данас у првом колу поражена од Румунке Монике Николеску 6:1, 6:4.

Крунићева није успела да парира 47. тенисерки света, па је у мечу који је два пута одлаган због неповољних временских услова, поражена после 67 минута игре.

Николеску ће се у наредном колу састати са бољом из дуела Тимеа Бачински - Луксика Кумкхум.

Ђоковић против Кверија у трећем колу
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић у трећем колу Вимблдона састаће се са Американцем Семом Кверијем, који је данас савладао Бразилца Томаса Белучија са 6:4, 6:3, 6:2.

Ђоковић и Квери до сада су се састајали девет пута, а српски тенисер има осам победа, а славио је у претходна четири сусрета.

Укупан наградни фонд Вимблдона износи 28 милиона фунти.
 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести