Вимблдон: Ђоковић против Ворда, Јанковић-Фогел, Ивановић чека противницу

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић поход на одбрану титуле на Вимблдону кренуће мечом у првом колу против Британца Џејмса Ворда.

У Новаковом делу жреба су Милош Раонић, Давид Ферер и Роџер Федерер, са којим је дуел могућ у полуфиналу, док су у супротном Енди Мареј, Доминик Тим и Стан Вавринка.

Када је реч о осталим српским тенисерима, Јанко Типсаревић се на старту састаје са Француза Жилом Симоном, Виктор Троицки чека квалификанта, док ће Душан Лајовић играти против Дерика Брауна.

Ђоковић је постављен за првог носиоца и јури своју четврту титулу на Вимблдону, који се одржава од 27. јуна до 10. јула.

Српска тенисерка Јелена Јанковић састаће се са Стефани Фогел из Швајцарске, док ће први ривал Ане Ивановић бити из квалификација.

Јанковић и 101. тенисерка света до сада су само једном играле и то 2013. године у полуфиналу Чарлстона када је Српкиња славила 6:4, 6:7 (6:8), 6:2.

Јанковићева и Ивановићева налазе се у истом костуру турнира у којем су и Гарбиње Мугуруза, Симона Халеп, Ангелика Кербер, Венус Вилијамс, Карла Суарез Наваро...

До главног жреба Вимблдона могла би да дође и Александра Крунића уколико савлада последњу препреку у квалификацијама Јинг-Јинг Дуан из Кине.
 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести