Вимблдон не може да засени претходне успехе

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић враћа се на терен у Торонту после пораза у 3. колу Вимблдона од Сема Кверија. Тениски владар напомиње да му је пријао

 нешто дужи одмор и додао да се радује што ће поново играти на својој омиљеној подлози - бетону.

- Не очекујем ништа. Једноставно, покушавам да се спремим и одиграм најбоље што могу. Имао сам мало више времена због раног пораза на Вимблдону. Провео сам га са породицом, регруписао сам се и почео тренинге на бетону. Радујем се турниру у Торонту. Имам дивну историју на Роyерс купу и у Монтреалу. То ми тренутно пролази кроз главу. Желим да уживам, да играм добро, играћу сингл и дубл и трудићу се да на терену проведем  што више времена – рекао је најбољи тенисер света.

Новак је рекордер по броју освојених Мастерса, а у Торонту ће покушати да освоји јубиларни 30. турнира серије 1000. У одсуству Федерера, Мареја и Надала, највећи Ђоковићев ривал биће Милош Раонић, овогодишњи финалиста Вимблдона. - Милош је играо финале Грен слема, одиграо је неколико неизвесних сетова са Ендијем. Он је без дилеме један од играча које ћемо често виђати у будућности. Ради веома напорно. Има Мекинроа у тиму и тежи ка врху.

Освајач 12 Грен слем титула каже да му је тешко пао пораз на Вимблдону, али верује да се опоравио.
- Све се дешава са разлогом. Свакако нисам уживао у поразу у првој недељи Грен слема, али са друге стране, већ следећег дана сам га преболео. Увек можете више да научите из пораза него из победа. Покушао сам да схватим, не само шта се догодило на мечу, већ шта се догодило и шест месеци пре тога. Лош пораз на Вимблдону не може да засени резултате које сам имао у последњих 15 месеци – сматра Ђоковић.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести