Више од 1.000 деце играло рукомет

Још једном је, протеклог викенда, Рукометни клуб - камп Растимо потврдио своју неприкосновеност у раду с младима у региону. На традиционалном, шестом по реду

међународном турниру Растимо - Трофеј Града Новог Сада рукомет и мини- рукомет играло је 1.005 дечака и девојчица, разврстаних у 81 екипи (27 мушких и 17 женских у рукомету, 44 у мини-рукомету), из Македоније, Републике Српске, Црне Горе и Србије. Овом манифестацијом Растимо даје немерљив допринос титули Европске престонице младих 2019. која је додељена Новом Саду.

- И поред свих потешкоћа с којима смо се суочавали, посебно краткоће времена за организацију, одазвао се велики број учесника и поново је наша манифестација највећа рукометна у региону. Уверен сам да би број екипа био већи да је било више термина у спортским дворанама - рекао је идејни творац Растимовог трофеја Ђорђе Јакшић.

Слика која се могла видети у дворанама у Новом Саду, Каћу и Футогу никога није могла да остави равнодушним, а највећи печат, без сумње, оставила је она која је виђена у ОШ “Јожеф Атила” последњег дана турнира када се на три терена надметало око 500 малишана у мини-рукомету. Они су кроз игру и дружење показали најлепшу страну спорта и да су благо рукомета, а нема сумње да су многи од њих будући шампиони.

- То је била величанствена шаренолика слика најмлађих учесника, оних од 8 до 12 година. Њихова борбеност, жеља и осмеси све су нас разгалили. По нама су они сви победници, првенствено што се баве спортом, па смо сходно свима њима који су изашли на терен доделили златне медаље - појаснио је Јакшић.

Поред нешто више од 1.000 малишана и око 200 тренера и рукометних радника, у Новом Саду је било и на десетине родитеља, па ова манифестација може да понесе епитет спортско - туристичка.- Поносни смо на чињеницу да су љубитељи рукомета могли да гледају неизвесне утакмице, већим делом уједначених екипа, где су малишани дали све од себе да покажу своје тренутно рукометно знање и способности.

Најбитније је то што су утакмице прошле у квалитетној и фер игри, без озбиљнијих повреда, ексцесних суитуација и да је ово била права промоција рукомета. Три дана у Новом Саду провели су и у лепом дружењу, где су стекли пријатеље, можда, до краја живота - нагласио је Јакшић.

Јово Галић
 

Малишани задовољни

Да је турнир организован по мери деце потврдили су и сами малишани:
- Играли смо мини-рукомет, такмичили се са нашим вршњацима и на крају добили златну медаљу. Јако ми се допало што је оволико деце учествовало - рекао је деветогодишњи Михајло Јоргић (РК Растимо).
И седмогодишњи рукометаш Адута Јован Тривковић имао је само речи хвале:
- Било је лепо, играли смо се рукомета, дружили, упознали нове другаре. Једва чекам нови турнир да поново играмо - истакао је Тривковић.
 

Коначан пласман

Дечаци 2000/01
1. РК „Металург“
2. РК „Југовић“
3. РК „Младост ТСК“

Дечаци 2002/03
1. РК „Металург“
2. РК “Јединство 2015”
3. ОРК „Младост ТСК“

Дечаци 2004/05
1. РК „Металопластика“
2. РК “Растимо”
3. РК „Раднички“

Девојчице 2000/01
1. РК „Металург“
2. ЖРК “Темерин”
3. РК „Југовић“

Девојчице 2002/03
1. РК “Металург”
2. ЖРК “Сингидунум”
3. РК “Милетић”

Девојчице 2004/05
1. РК “Јадран”
2. РК “Медицинар”
3. ЖРК “Беране 2013”
 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести