Висок ризик на терену и у гледалишту

Са свеже освојеном “Жућковом левицом” као додатним мотивом, кошаркаши Црвене звезде у четвртак дочекују Галатасарај, у потенцијално пресудном евролигашком тесту.

Да овај сусрет није као остали слаже се и стратег црвено – белих..- Утакмице против Галатасараја имају посебну тежину због трагичног догађаја у Истанбулу. Надам се да многи елементи који ће бити присутни неће утицати на квалитет наше игре. Већ смо играли са Галатасарајем после убиства нашег навијача Марка Ивковића, они су тада били квалитетнији и савладали нас. Очекујем од њих да дођу концентрисани, одговорни и спремни на све што их чека. Имају огромно искуство, али имамо га наравно и ми - рекао је Дејан Радоњић.

За сада је извесно да Немања Дангубић неће моћи да наступи, док стање Бранка Лазића тек треба да буде тачно дефинисано.- Излазимо из периода који није био нимало лаган. Згуснути распоред није дозвољавао да на прави начин приђемо проблематици свакодневних повреда, болести, опоравка играча од повреда... У овом тренутку екипа је у нешто бољем стању, тренирали су и Волтерс и Бјелица, Дангубић и даље ради без трчања, Лазић је добио јак ударац у финалу и имаћемо тренинг после којег ћемо моћи да проценимо његово стање. Излазимо из једног, улазимо у други процес, чека нас ново спајање екипе и то морамо добро да изведемо, а баш и немамо много времена.

Галатасарај представља велики испит за ову екипу Црвене звезде и можда одлучујући меч у уводној фази такмичења.С обзиром на здравствене проблеме, као и на квалитет турскуг тима ризично је нагађати ко ће се на крају радовати.- Чека нас захтевна и озбиљна утакмица. Галатасарај је прво кренуо са поразима, а после промена у тиму дошло је до видног искорака. Победа против Барселоне доказ је да сада функционишу одлично и далеко бољи утисак остављају.

Могу да победе сваког у Евролиги, а пре Барселоне добили су и Макаби са 40 разлике. Али, и ми смо потпуно другачији тим у односу на почетак сезоне и тај први меч. Имали смо, имамо и даље, огромне проблеме, али пробаћемо да се са њима изборимо. Потрудићемо се да уз изузетну подршку наших навијача изнесемо и овај дуел. Сигуран сам да ће гости бити на висини задатка. Што се нас тиче... Нама је свака утакмица најважнија - подвукао је Радоњић.

Црвена звезда је тренутно на 6. позицији на табели, са 12 победа и 10 пораза, док Галатасарај заузима 14. место - седам пута су победили, а 15 пута поражени. Утакмица Црвена звезда -  Галате игра се у хали “Александар Николић”, са почетком у 19 часова.

М. Бороцки

Делегација Евролиге у Пиониру

Звезда је поново кажњена од стране евролигашких челника, овај пут са 12.000 евра. Имајући у виду да због убиства Марка Ивковића у Истанбулу навијачи припремају посебан наступ, у Београд стиже делегација Евролиге. Сусрет је проглашен за меч високог ризика, смањен је капацитет хале, а понашање навијача биће под посебном лупом.
 

Четвртак

ЦСКА - Макаби (18), Фенербаче - Олимпијакос (18.45), Ц. звезда - Галатасарај (19), Армани - Барселона (20.45).

Петак

Ефес - Басконија (18), Бамберг - Жалгирис (20), ПАО - Уникс (20.15), Реал - Дарушафака (21)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести