Војводина одлази на припреме на Златибор

У суботу су одиграли прву контролну утакмицу и остварили убедљиву победу над Спартаком (3:0), па су имали слободан дан, а већ у понедељак фудбалери Војводине селе се на припреме

које ће одрадити на Златибору. На планинској лепотици Србије црвено-бели ће боравити до 26. јуна и, према плану, одграће још три контролна сусрета. Пошто ће у истом периоду на Златибору и околини радити више домаћих и страних тимова, тек по доласку у хотел “Палисад” дефинитивно ће бити познати ривали новосадског суперлигаша.

- Задовољан сам првом провером коју смо одрадили у дуелу са Суботичанима - рекао је шеф стручног штаба Војводине Златомир Загорчић. - Истина, на терену су били комбиновани састави оба тима, али ме радује то што смо остварили контролу игре и што смо постигли три заиста лепа гола. Мислим да су, сваки на свој начин, погоци Динге, Станисављевића и Палочевића били мале мајсторије и то је могло, када се све сабере, да заокружи повољан утисак с утакмице. Сада нас очекује селидба на Златибор, где ћемо наставити с напорним радом.

Утисак је да су се новајлије Александар Палочевић и Александар Станисављевић приказали у лепом светлу?

- Обојица су били корисни у игри, али, што ми је посебно важно, наш наступ карктерисао је колективни приступ и у томе су сви играчи имали заслуге. Прву утакмицу смо већ заборавили, сада нам следи други део припрема, који ће бити новина за све нас. Новина, јер су играчи имали само десетак дана за паузу између два првенства и због тога су морали активно да проведу то време. Кренули смо с радом одмах у доста јаком ритму и најважније нам је да повређених играча нема и да ћемо на Златибору имати прилику да тренирамо по принципу “три у један”, радећи у исто време на кондицији, техници и тактици. Веома је кратак период које нам је преостао до прве такмичарске утакмице, која нам, у квалификацијама за Лигу Европе, наилази већ 2. јула. До тада ћемо морати да одрадимо све што смо планирали и да достигнемо жељени ниво форме.

Какав су утисак на вас оставила двојица играча који још нису потписали уговор и који су на проби? Реч је о  Милану Павкову (ЧСК) и Синиши Бабићу (Пролетер)?

- Види се да обојица имају квалитет и на њима је да нас убеде да могу да се изборе за место у екипи током припрема које нам следе. Разлика између играња у трећој, првој и Суперлиги је велика, па смо им оставили простора да се адаптирају на захтеве и докажу да има места и за њих у нашем тиму - додао је Загорчић.

Новосађани данас ујутро полазе на Златибор, а већ у поподневним сатима одрадиће први тренинг на терену код језера.

А. Предојевић

 

На окупу 25 играча

Златомир Загорчић и његови сарадници у стручном штабу Војводине, на Златибору ће на окупу имати 25 фудбалера.

То су - голмани: Срђан  Жакула, Марко Кордић и Емил Роцков и играчи: Јовица Василић Доминик Динга, Нино Пекарић,  Славиша Радовић, Александар Палочевић, Данило Секулић, Шалета Кордић, Саша Ћурко, Александар Станисављевић, Синиша Бабић, Милко Новаковић, Игор Ђурић, Дарко Пушкарић, Милан Павков, Лазар Зличић, Марко Зоћевић, Елмир Асани, Александар Десанчић, Урош Стаменић, Бојан Настић, Миљан Мрдаковић и Иван Лакићевић.

Могуће је да ће се током припрема екипи придружити још један нови фудбалер.

 

Потписао Иван Лакићевић

После два Александра - Палочевића (ОФК Београд) и Станисављевића (Доњи Срем), а онда и Миљана Мрдаковића (Грчка), Шалете Кордића (БСК Борча) и Марка Зоћевића (Борац, Чачак), Војводина је ангажовала још једног новајлију. Реч је о десном беку Доњег Срема Ивану Лакићевићу, који је потписао уговор с Новосађанима на три године и данас ће с екипом кренути пут Златибора.

Лакићевић је рођен 27. јула 1993. године у Београду, висок је 180 цм и тежак 75 кг, а у каријери је носио дрес једино клуба из Пећинаца. У дресу Доњег Срема одиграо је 85 утакмица и постигао два гола.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести