Војвођанска лига – Бачка: Братство - Младост (А) 3:1 (1:0)

Пригревчани су били боља екипа, а прву прилику су пропустили у 15. минуту када Вуковић није успео да реализује једанаестерац који му је сјајно одбранио голман гостију Душан Рашета

ПРИГРЕВИЦА: Стадион Братства, гледалаца око 800, судија:  Бошковић (Сомбор), стрелци: Швељо у 6.Владетић у 11. и у 53. Стојшић у 66. за Братство, а С. Рапаић у 50. минуту за Младост.Жути картони: Бајић, Ивановић и Штрбац (Братство), Грмуша и Н. Медић (Младост).

БРАТСТВО: Ђумић 6, Бајчев 8, Фабер 7, Бајић 7, Ивановић 7, Владетић 7, Штрбац 7, Фуртула 7 (Дивјак) Швељо 8, (Н.Мандић),  Вуковић 7,, Макар 7, ), (Стојшић 7),

МЛАДОСТ: Рашета 8, (Молнар 6), Грмуша 6, Н. Медић 6, Јано 6, Вујин 5, Р. Медић 5, Солаћ 5, (Мишковић), Ранчић 6, (Мијатовић 5), Ожеговић 5, Јововић 5, С. Рапаић 7

Локални дерби остаће упамћен по много чему. Са спортског аспекта да су Пригревчани заслужено победили и два кола пре краја обезбедили улазак у Српску лигу, а сва остала ванспортска дешавања требало би што пре искоренити из фудбала.  Сусрет је каснио 45 минута, јер су обе екипе изашле у истој боји дресова, а Апатинци су одбили да наступе у дресовима које су понудили домаћини јер је на њима била исписана реклама спонзора Братства 1946, па је председник клуба отишао у Апатин по друге дресове. Такође је уочи утакмице владала велика тензија проузрокована локалном политичком сценом, па је све то оставило трага на играче, пре свега на младе Апатинце који су подлегли таквој атмосфери и деловали доста збуњено.

Пригревчани су били боља екипа, а прву прилику су пропустили у 15. минуту када Вуковић није успео да реализује једанаестерац који му је сјајно одбранио голман гостију Душан Рашета и том приликом се повредио. Иначе пеналу је предходио сјајан дриблинг Бајчева који се прошетао кроз одбрану Младости, покушао да шутира али се лопта одбила и некога од гостију погодила у руку. У 17. минуту домаћин је повео. Јано је изгубио лопту на средини терена, до ње се дочепао Фуртула послао је у шеснаестерац Апатинаца, а на месту је био Швељо који је шаље у мрежу.   У наставку је Срђан Рапаић изједначио из слободног ударца. Други пенал за домаћина досуђен је након што је Вујин са леђа оборио Швеља, сигуран је био капитен Владетић, а на коначних 3:1 повисио је Стојшић. 

Ј. Бањац
 

Тиса – Задругар  5:1 (3:1)

АДОРЈАН: Игралиште Тисе, гледалаца 120. Судија: А. Бећановић (Сомбор). Стрелци: Живковић у 14, Колунyић у 27, Кекезовић у 50, Котараш у 39. и Ровчанин у 70. за Тису, а Манојловић у 39. минуту за Задругар.

ТИСА: Војнић 7, Масловара 7, Ђери 8, Војводић 7, Мијатовић 8, Котараш 8, Дамјановић 7, Кекезовић 8, Колунyић 7 (Мандић -), М. Боршош 7 (Ровчанин 7), Живковић 8.

ЗАДРУГАР: Игњатовић 6, Вуковић 6, М. Бранковић 5 ( Станковић -), Кончар 5, Радмановић 5, Павков 5, Б. Бранковић 6, Шабан 7, Манојловић 7, Сушић 5, Станковић 6.

Гости из Српског Милетића брзо су капитулирали, на шут Горана Живковића у 14.минуту после продора по левој страни, противничка одбрана се спетљала и лопта је завршила у мрежи. У два наврата Милош Игњатовић брани шутеве Дејана Кекезовића и Боршоша Марка успева, међутим, у 27.минуту снажан пројектил Кекезовића успева да заустави, али је на одбијену лопту натрчао Милан Колунyић и удвостручио предност.  Гости из контре преко Бранислава Манојловића смањују вођство у 36. минуту, а три минута касније веома ефектним шутом са 25 метара Далибор Котараш погађа саме рашље. У другом делу гости, који су дошли у нешто ослабљеном саставу, нису успели да среде редове, а екипа тренера Бранислава Булатовића је головима Кекезовића и Ђорђа Ровчанина укњижила убедљиву победу.

М. Митровић

Суботица - Таванкут 1:0 (1:0)

СУБОТИЦА: Стадион  „Никола Тесла”, гледалаца 100, судија: Чапо (Суботица), стрелац: Стипанчевић у 34. минуту. Црвени картон: Сабо (Таванкут).

СУБОТИЦА: Слепчевић 7, Б. Никшић 7 (Т. Никшић), Бељак 7 (Крстин), Опанчина 7, Иловац 7, Таталовић 7, Јукић 7, Панић 7, Масалушић 7, Стипанчевић 8, Смиљанић 7.
ТАВАНКУТ: Сабо 7, И. Скендеровић 7. Слобода 6, Симић 6, Габријановић 6 (Лебовић), Бедековић 7, Кујунyић 7, Визин 7, Н. Скендеровић 7, Годар 7, Пауновић 7 (Плетикосић).

Жестока и борбена утакмица. Ипак, Небојша Скендеровић је шутирао ка голу али Слепчевић је добро интервенисао и спречио да Таванкућани дођу до гола. Бедековић је покушао из слободног ударца. Таванкућани су у 25. минуту пропустили прилику, Симић је послао лопту поред гола и погодио пречку.  Једини гол  постигнут је у 34. минуту. Смиљанић је почео акцију Таталовић је центрирао, а Стипанчевић је био прецизан. Стипанчевић је погодио пречку и пропустио шансу да удвостручи вођство. Бедековић је покушао да матира Слепчевића али се испречила пречка.

   С. Ст.
 

Текстилац - Србобран 5:3 (2:2)

ОЏАЦИ: Градски стадион, гледалаца 200, судија: Зинаја (Суботица), стрелци: Паповић у 15. 60. (из пенала) и 74. Могуш у 6. и 62. за Текстилац, а Косовић у 35. Ивић у 45. и Маријанов у 57. минуту за Србобран. Жути картони: Рашетић (Текстилац), Ивић (Србобран).

ТЕКСТИЛАЦ: Студен 7, Павловић 7, Гостовић 8, Станковић 8, Грубешић 7, Могуш 8 (Рашетић 7), Дорословац 7, Паповић 8 (Пиваров), Петковић 7, Огњеновић 7, Брадић 7 (Костић).

СРБОБРАН: Зелић 6, Пивнички 6 (Романов 6), Ивић 6 (Зекић 6), Мандић 7, Д. Тешановић 7, Пејовић 6, Икрашев 6, Ходоницки 6, Маријанов 6, Косовић 6 (Г. Тешановић).

Победом против тима из Србобрана Оџачани су стекли реалне шансе да изборе опстанак у Војвођанској лиги. У утакмици која је била пуно резултатског преокрета боље су се снашли домаћи фудбалери који су пет пута погодили противнички гол. Најбољи појединац у домаћем тиму био је Бошко Паповић који се истакао са три лепа погодака и неколико добрих асистеницја. Попут Паповића и напаач Могуш је одиграо одлично и два пута се уписао у листу стрелаца. Домаћи су успели да направе резултатски преокрет и са три постигнута поготка стигли до драгоцених бодова.

С. Јовин
 

Бачка (П) - Слога  0:6 (0:1)

ПАЧИР: Стадион Бачке, гледалаца 200, судија: Делибашић (Врбас), стрелци: Коњовић у 30. Ковачевић у 64. 74. и 88. Ђумић у 66. Нинковић у 89. минуту. Жути картон: Лукић (Бачка).

БАЧКА: Вуковић 6, Вујовић 6, Половина 7, Лукић 6, Бачић 6, Ћук 6, Икраш 6 (Лужајић), Ившић 6 (Габрић 5), Синдел 5, Милес 5, Зец 6.

СЛОГА: Шарић 7, Кемез 6, Бајаг 7, Видовић 8, Секулић 7 (Ловрић 6), Ковачевић 8, Пурић 7, Ђумић 7 (Јездић 6), Нинковић 7, Рајачић 7 (Тубић 6), Коњовић 7.

Бачка се добро држала до 28. минута, иако је пропустила две стопостотне шансе преко Ћука у 15. и 20. минуту. Гости су дошли до вођства преко Коњовића када је лопту главом послао у гол Вуковића.
Само што је почело друго полувреме Габрић је имао шансу да изједначи. После тога гости су били бољи, Младен Ковачевић је постигао три гола. Коначан резултат постигао је Дарко Коњовић минут пре краја.

С. Ст.
 

Раднички (С) - ЖАК 1:0 (0:0)

СОМБОР: Градски стадион, гледалаца око 500. Судија: Јекнић (Палић).Стрелци: Карас у 73. минуту. Жути картони: Секулић и Милетић (Раднички), Никић и Петреш (ЖАК).

РАДНИЧКИ: Павасовић, Тевановић, Ковачевић, Лукић, Јосић, Мартиновић, Секулић (Ромић), Милетић (Чуљак), Карас (Бобанац), Вемић, Ненадић

ЖАК: Буловић, Никић, Мацановић (Ђукановић), Шимунов, Сазданић, Вујковић (Ђукић), Павин, Петреш, Кораћ, Милановић, Чуљак (Петронијевић).

Гол одлуке постигао је Лука Карас у 73. минуту. Ромић је одлично проследио лопту, а млади шпиц Радничког из другог покушаја погодио мрежу одличног Буловића. До краја меча, и поред сталне иницијативе жечлезничати  нису успели да изједначе. 

С. Р.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести