Воша без страха и жељна надигравања са Звездом

Екипа Војводине, водећи тим Суперлиге Србије, у недељу има први велики тест од када је избила на челно место на табели. Новосађани ће бити гости

другопласираној Црвеној звезди,  што њихов међусобни дуел квалификује за дерби јесени. Сјајне игре од почетка сезоне Вошу су винуле у сам врх, а шеф стручног штаба Ненад Лалатовић са сарадницима, баш као и сви играчи, жели да и после сутрашњег сусрета остану на лидерској позицији.

- Не треба нам специјална припрема за дерби - уз осмех је констатовао Ненад Лалатовић. - Играју прва и друга екипа на првенственој табели, сусрећу се фудбалери два велика клуба и то је довољна мотивација и Црвеној звезди и нама. Улога благог фаворита биће на страни домаћина, јер има сјајан тим, одличног тренера и игра на свом стадиону и пред својим гледаоцима. Ми идемо у Београд да се надигравамо и основни циљ нам је да се у наш Нови Сад вратимо непоражени. Ривал има доста странаца у својим редовима, играча који су дошли из озбиљних лига, појединаца који доносе превагу, али то не мора ништа да значи. Наша жеља је да играмо фудбал, никако да се бранимо, па нека победи бољи.

Стратег лидера на табели је упоредио ривале у дербију.
- Звезда има нови тим и јако је тешко уклопити све играче у складну целину. Наша снага налази се у јаком и складном колективу, а њихове вредности у индивидуалном квалитету. Знамо све једни о другима, тајни немамо, а као посебну вредност истакао бих игру Београђана у нападу. И издвојио бих Вијеиру, Доналда, Луковића и Кангу, фудбалера који је стигао из руског првенства, где је био један од носилаца игре Ростова. Наша идеја је да у утакмицу уђемо опрезно, поштујући ривала, али без страха.

Најбољи модел игре коју прижељкујем од мојих играча јесте утакмица коју смо у Бресту одиграли с Динамом из Минска. Тада смо, да подсетим, тактички деловали као одличан тим, били смо дисциплиновани, кретали се изврсно, а када је тако, никада се не плашим ривала. Лалатовић сматра да ће Звезда играти под већим теретом.

- Много већи притисак да се нађу на првом месту имају играчи Црвене звезде. Било би лепо да испунимо сопствене жеље и непоражени се вратимо кући, али и ако не буде тако, неће бити смак света. У табору ривала је другачија ситуација. Знам да ми баш никаквог разлога да се повлачимо немамо, атмосфера у екипи је сјајна и играчи, према оном што су показали до сада у овој сезони, заслужили су да одиграју овакву утакмицу, прави дерби, који има велики значај.

Против Бежаније је Војводина играла у нешто измењеном саставу, а играчи који су добили прилику показали су да Лалатовић на њих може с пуним правом да рачуна.
- Ненад Гаврић је добио ударац у том сусрету и он неће бити у комбинацији за састав, сви остали су спремни. Нисам присталица великих ротација у екипи, па ће највероватније сутра заиграти екипа која је и до сада изнела највећи терет. Размишљам о промени на једној позицији, још увек нисам донео коначну одлуку – казао је Лалатовић.

 Дерби се игра се од 19 часова, уз пренос на каналу ТВ Арена спорт 1.

A. Предојевић

Екстрапремије за победу

Због важности утакмице и велике жеље да се Војводина учврсти на лидерској позицији, Управни одбор и Спонзорски пул новосадског клуба одлучили су да исплате екстрапремије играчима и члановима стручног штаба, уколико се екипа с гостовања Црвеној звезди врати с три освојена бода. Истовремено, изражена је велика жеља да на гостујућем терену навијачи, играчи, стручни штаб, спонзори и управа клуба покажу јединство, те да на спортски и витешки начин дођу до победе.

ЗВЕЗДИН ВЕЗИСТА МАРКО ПОЛЕТАНОВИЋ С ПОСЕБНИМ ЕМОЦИЈАМА ОЧЕКУЈЕ ДЕРБИ С ВОЈВОДИНОМ
Победа испред лепих успомена

Фудбалски сурови професионализам и емоције, прича увек актуелна у предвечерје значајних дуела у којима има актера који су носили дрес оба клуба. Марко Полетановић је летос стигао на Маракану из Гента на једногодишњу позајмицу,а прве фудбалске кораке и афирмацију стекао је у Војводини, а сада се изборио за статус стартера у редовима шампиона. Дерби између Звезде и Војводине за њега ће имати специфичну психолошку тежину.

- Девет незаборавних година провео сам у Војводини, то је клуб који је од мене направио играча. У Новом Саду сам прошао целу Омладинску школу, постао капитен и освојио Куп. Све су то лепе успомене, али сада сам играч Црвене звезде и уколико будем играо даћу све од себе да победимо и да преузмемо прво место на табели- каже Звездин поуздани везиста.

Захуктала Војводина искористила је кикс Звезде у вечитом дербију и преузела лидерску позицију.- Новосађани сигурно долазе пуни самопоуздања, с обзиром на то да заузимају прво место на табели и да бележе одличне партије. Пратио сам њихове утакмице ове сезоне, имају сјајне појединце и мораћемо добро да се чувамо.

Да бисмо преузели трон биће неопходно да будемо максимално сконцентрисани, борбени и да нам се не поткрадају неке ситне грешке. Неће бити лака утакмица, то је извесно, што навијачима гарантује доста атрактивних потеза и голова. Шампион је у Хумској деловао резервисано, орјентисан на дефазиву, али против Војводине  ће морати да мења план игре, јер циљ је освајање три бода.

- У вечитом дербију смо играли мало повученије, али када наступамо на нашој Маракани, пред својим навијачима, то никада није случај. Сигурно ћемо напасти Војводину од првог минута, сви играчи више воле нападачки фудбал и сигуран сам да ћемо пружити бољу и динамичнију партију него у претходном колу.

У Купу против ЧСК пиваре Полетановић је постигао ефектан гол ударцем са дистанце.- Победа у Челареву значила је много екипи да подигне самопоуздање, а мени посебно због гола. Ово ми је већ трећи погодак што ме посебно радује. Волим да шутнем када се нађем у доброј позицији и надам се да ћу и на следећим утакмицама имати довољно среће да лопта заврши у противничкој мрежи – поручио је Полетановић.

З. Рангелов
 

Воша није Манчестер

Тренер црвено- белих Миодраг Божовић одржао је прес конференцију посвећену недељном дербију.-  Војводина је тренутно лидер, имају добру атмосферу и форму за разлику од нас, где није баш све најбоље после испадања из Европе и пораза у дербију. Али домаћини смо и надамо се победи. Немојмо да од њих правимо Манчестер јунајтед, или поредимо њихову игру са Реаловом или Барсином. Солидан су тим и могу да нас победе, али да не претерујемо. Исход неће решити првенствену трку- сматра  Божовић.

Руководство Војводине посебно ће за победу мотивисати играче екстра премијама.-  И ми смо имали премије и за Сасуоло и за дерби… - узвратио је у свом стилу популарни Гроф.
 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести