Воша корак до пролаза

Одбојкаши Војводине НС семе славили су у првом сусрету шеснаестине финала Купа ЦЕВ максималним резултатом против румунске Аркаде из Галација.

Војводина НС семе – Аркада 3:0 (25:16, 25:21, 25:22)

НОВИ САД: Мала сала СПЦ Војводина, гледалаца: 500, судије: Кукашињев (Белорусија), Кирјопулу (Грчка).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 7, Петровић 8, Премовић 15, Кујунyић 12, Мехић 8, Радовић 3, Пековић (л), Илинчић, Станковић, Вућићевић, Војводић, Надаждин, Ковачевић, Перић.

АРКАДА ГАЛАЦИ: Сафонов 8, Ћерсемба 4, Думитраче 8, Паскан 5, Деспотовски 3, Кристудор 2, Пирву (л), Захар 2, Градинаров 8, Спину 1, Росић (л2), Мушина.

Одбојкаши Војводине НС семе славили су у првом сусрету шеснаестине финала Купа ЦЕВ максималним резултатом против румунске Аркаде из Галација. Иако су гости дошли без пет играча из поставе, то није покварило општи утисак о утакмици јер су Новосађани, иако је ривал био ослабљен, одиграли како се од њих очекивало – пожртвовано и веома дисциплиновано. Зато су црвено-бели заслужили долазак на праг пласмана међу шеснаест најбољих екипа другог по јачини европског клупског такмичења.

Изузев у самој завршници трећег сета, на терену постојала је само једна екипа – домаћин. Одлични сервиси, пре свих Кујунџића и Премовића, те нападачког ангажмана ове двојице Војводина је контролисала комплетан дуел. Играли су домаћи без грешке, за разлику од румунске екипе и то их је довело до великог резултата. Иако нису имали много времена за припрему ове утакмице, црвено-бели су показали максималну озбиљност, форсирали своју игру кроз средину па зато треба похвалити издања Петровића и Симића.

У трећем периоду меча водила је Војводина 9:2 али је мало опуштеније пришла самој завршници сусрета те је после 21:21 после сервиса Петровића, морала да се помучи за максималних 3:0.
– С обзиром на то да смо се комплетирали дан пред утакмицу, веома сам задовољан резултатом, али и игром. Свака победа наших екипа у Европи је драгоцена, без обзира ко је противник, али на реваншу за шест дана очекујем потпуно другу слику и пуне трибине домаћих навијача, али и наступ аркаде у пуном саставу. Добро је што смо нову годину почели победом, али се окрећемо изазовима у домаћем првенству и Купу и у овом тренутку највише размишљам о томе – рекао је шеф стручног штаба Војводине НС семе Неџад Османкач.

М. Ристић

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести