Воша с врха гледа Суперлигу

Фудбалери Војводине од вечерас се налазе на првом месту табеле Суперлиге, пошто су савладали Борац са 2:1. Иако нису бриљирали, Новосађани су испунили превасходни циљ,

Војводина - Борац 2:1 (1:0)

НОВИ САД: Стадион Карађорђе, гледалаца 5.000, судија: Јовановић (Калуђерица). Стрелци: Јованчић у 13. и Ковачевић у 50. за Војводину, Јовановић у 58. минуту за Борац. Жути картони: Зличић (Војводина) и Крстић (Борац).

ВОЈВОДИНА: Кордић 6, Лакићевић 7, Пушкарић 7, Ковачевић 8, Антић 7, Максимовић 7, Јованчић 7, Малбашић 7, Мелег 7 (Гаврић), Палочевић 7 (Трифуновић 7), Трујић 7 (Зличић).

БОРАЦ: Алексић 6, Танасин 7, Обрадовић 6, Крстић 6, Балде 6 (Јовановић 7), Марчић 6, Драшковић 6 (Кочовић), Тијаго 7, Делић 6, Михајловић 6 (Сајчић), Богдановић 6.

са самог врха гледају на елитно српско фудбалско друштво, а прилику да остану на тој позицији имаће већ у наредном колу када у Београду гостују Црвеној звезди у дербију првенства. На завршетку синоћњих 90 минута, расположени навијачи дугим аплаузом испратили су црвено-беле са терена, а позиција на којој се њихови миљеници налазе очигледно им импонује.

Почела је Војводина, баш као што је најавио њен тренер Ненад Лалатовић, веома офанзивно па је већ у 5. минуту Никола Антић упутио оштар центаршут пред гол Чачана, али је Никола Трујић био замало кратак. Ношени сасвим лепом подршком са трибина, домаћи играчи углавном су имали лопту у свом поседу, а у 12. минуту бележимо покушај капитена Мелега са 25 метара, али је голман Бранимир Алексић био опрезан. Ипак, публика овај шут наградила аплаузом, а само минут касније на семафору је стајало 1:0. По левој страни сјајно је прошао Филип Малбашић, упутио повратну лопту у срце шеснаестерца, а на правом месту био је високи Душан Јованчић који ју је проследио у мрежу Борца. Овај гол изазвао је право одушевљење на трибинама и очекивали су се нови атаци домаћина.

Све до 42. минута, међутим, није било озбиљнијих прилика, да би тада после новог употребљивог центаршута Малбашића у прилици био искусни Дарко Пушкарић, али је његов покушај главом отишао право у наручје голмана Алексића.

У наставку сусрета Војводина је кренула још ангажованије, па је резултат с тога био други гол који су Новосађани постигли у 50. минуту. Корнер с леве стране извео је Дејан Мелег, а на правом месту био је високи штопер Владимир Ковачевић, који је крунисао главом веома добру партију коју је пружио. Очекивало се у тим тренуцима да тим тренера Ненада Лалатовића дотуче грогираног ривала, али догодило се супротно. У 58. минуту катастрофално је погрешио голман Марко Кордић, који је лоше упутио лопту на леву страну, а њен пут пресекао је резервиста Лазар Јовановић и погодио празан гол смањивши на 2:1.

Тај моменат као да је сасекао крила црвено-белима, а гостима омогућио да  се понадају евентуалном изједначењу.

У 64. минуту бележимо покушај Мелега које је Алексић зауставио, а десет минута касније Трифуновић је лоше центрирао у ситуацији када је Малбашић био добро позициониран пред голом Борца. У 78. минуту забележили смо споран тренутак, када је сјајном налету био млади Лазар Зличић, а капитен гостију Богдановић, чини се, руком онемогућио пут лопти ка голу. Сви на стадиону тражили су најстрожу казну, али арбитар Јовановић није се сложио с таквом оценом.

Коначно, у 83. минуту видели смо сјајну контру Новосађана Трифуновић је упослио Малбашића, који је лоше шутирао са 10 метара од гола, омогућивши голману Алексићу да лопту избије у корнер.

По завршетку сусрета, навијачи су још једном запевали у част новог лидера на табели, а играчи и тренер Лалатовић су им дуго отпоздрављали.

А. Предојевић

Минут ћутања

Пре него што је судија Јовановић дао знак да сусрет почне, публика на Карађорђу, минутом ћутања, одала је последњу пошту недавно преминулом легендарном фудбалеру и генералном секретару Новосађана Звонку Ивезићу.

Музички програм
Пре почетка утакмице познати новосадски тамбурашки састав „Збогом Брус Ли” забавио је навијаче својих хитом посвећеним фудбалерима Војводине, а недуго затим навијачи су запевали „Ћирибу, ћириба” уз подршку творца ове песме Банета Крстића из групе Гарави сокак.

Посебним аплаузом и правим овацијама дочекан је тренер Војводине Ненад Лалатовић, што је представљало сјајну увертиру за важну утакмицу.

Палочевић играч месеца у Суперлиги
Александар Палочевић, везни играч Војводине, проглашен је за најбољег играча августа у Суперлиги Србије. У анкети СОС канала и Синдиката професионалних фудбалера “Независност”, Палочевић је убедљиво тријумфовао, са 27 поена вишка у односу на Сашу Стојановића (Раднички) и 38 поена суфицита у односу на Уга Вијеиру (Црвена звезда). Уз то, популарни Пало се налази и на деоби челне позиције листе стрелаца са Вијеиром (пре утакмице с Борцем).

Лалатовић: Пресрећан сам

Тренери Борца и Војводине Љубиша Дмитровић и Ненад Лалатовић, по завршетку утакмице, изнели су своје виђење тек завршеног окршаја. Шеф стручног штаба Чачана је рекао:

- Била је то чврста и тврда утакмица без много шанси. Тешко је играти с Војводином у Новом Саду, јер је то тренутно најбољи тим у Србији. Иако прилика није било много, видели смо два гола и тешко је било враћати се из минуса. Честитам Војводини и желим јој још пуно резултата и победа.

Ненад Лалатовић, што је и нормално, блистао је од среће због победе, али и избијања екипе коју води на прво место у Суперлиги Србије.
- Честитам играчима на овом и на свим резултатима које остварујемо у сезони. Они су најзаслужнији за све то, јер су дисциплиновани и живе за фудбал. Пресрећан сам што смо избили на прво место, јер је сигурно то  велики успех, али се њиме нећемо оптерећивати. Било је резултатског притиска у дуелу с Борцем, успели смо у науму, а сада се окрећемо Куп утакмици с Бежанијом.

Потом је шеф струке Новосађана кратко анализирао утакмицу:
- Повели смо на време и имали још једну прилику у првом полувремену. У наставку смо додали гас, постигли други гол, а онда нам се догодила велика грешка која не сме да нам се дешава у оваквим утакмицама. Привели смо сусрет крају, наглашавам поново да се прелепо осећамо, а велику захвалност дугујемо и нашим навијачима на подршци.

У Београду ће Војводина бранити прво место у дербију с Црвеном звездом.
- Имамо наш стил игре и ту сигурно ништа нећемо мењати. У сваку утакмицу улазимо са жељом да играмо фудбал, добар фудбал и да се такмичимо, биће тако и на Маракани. Првенство је дугачко, те с тога пресију због првог места не осећам. Сада размишљамо искључиво о сусрету с Бежанијом у среду на Карађорђу, јер у Купу желимо да стигнемо до финала - категоричан је Лалатовић.

А. П.

НОВИ САД: Војводина - Борац  2:1 (1:0)
БАЧКА ПАЛАНКА: Бачка - Металац  1:0 (0:0)
БЕОГРАД: Партизан - Црвена звезда  1:0 (0:0)
БЕОГРАД: Чукарички - Спартак  2:4 (1:1)
ИВАЊИЦА: Јавор - Рад 1:1 (1:1)
СУРДУЛИЦА: Радник - Вождовац  3:1 (3:0)
НОВИ ПАЗАР: Нови Пазар - Младост  1:2 (0:1)
НИШ: Раднички - Напредак  1:1 (1:0) 

1. Војводина

9

7

2

0

20:4

23 

2. Црвена звезда

9

7

1

1

26:7

22 

3. Раднички (Н)

9

5

2

2

15:10

17 

4. Партизан

9

5

1

3

1:7

16 

5. Спартак

9

5

1

3

19:18

16 

6. Младост

9

5

0

4

10:11

15 

7. Металац

9

4

2

3

8:6

14 

8. Напредак

9

3

4

2

10:9

13 

9. Вождовац

9

3

2

4

7:13

11

10. Рад

9

3

2

4

7:13

11

11. Радник

9

2

3

4

8:14

9

12. Нови Пазар

9

2

2

5

11:15

8

13. Јавор

9

1

5

3

7:14

8

14. Бачка (БП)

9

2

1

6

4:10

7

15. Чукарички

9

1

2

6

6:13

5

16. Борац

9

1

2

6

4:11

5

У следећем колу (25. септембра) састају се: Црвена звезда - Војводина, Напредак - Спартак, Вождовац - Нови Пазар, Младост - Бачка, Рад - Чукарички, Борац - Јавор, Раднички - Радник, Металац - Партизан.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести