Воша се сели у Будву

После лекарских прегледа и тестирања физичких способности, фудбалери Војводине одрадили су први радни дан на зимским припремама. У преподневним сатима,

подељени у две групе, вежбали су у теретани, док је за послеподне  планирано трчање на теренима у Фудбалском центру “Вујадин Бошков”. Сви они, а с њима и двојица момака који су дошли на пробу из САД - играч средине терена Брајан Илоски (22) и десни бек Метју Тили (23) су испуњавали задатке које су пред њих постављали кондициони тренери Здравко Перић и Александар Јанковић.

- У Новом Саду ћемо тренирати до 19. јануара, када ћемо отићи на ударни део припрема у Будву - рекао је председник клуба Душан Мијић. - Решена је и та дилема и верујем да ће на црногорском приморју екипа имати оптималне услове за рад и да ће тренер Драган Ивановић моћи све планирано да спроведе у дело. Што се момака који су дошли на пробу тиче, реч је о двојици фудбалера с колеџа, које су уочили наши тренери у САД.

Нажалост, временски услови су такви да немамо сада прилику да видимо шта и колико могу, па ће они, док екипа буде у Будви, остати овде и тренирати, а по повратку првотимаца добиће прилику да се прикажу пред тренером Ивановићем. Он ће, заједно са сарадницима, проценити да ли су за Војводину или не.

Током боравка у престоници црногорског туризма, играчи Војводине биће смештени у  модерном хотелу “Брацера”. Према плану, тамо ће остати до 1. фебруара, а онда им следи повратак у Нови Сад и фини радови на брушењу форме коју желе до почетка пролећног дела првенства, 18. фебруара, када гостују Спартаку у Суботици.

- Током прва два дана имали смо прилику да видимо у каквом смо стању стигли на припреме, а јуче смо одрадили и прве конкретније тренинге - рекао је Новица Максимовић, један од најсикуснијих првотимаца . - Истина је да сам имао грип током последњих десетак дана, али ме то није омело да радим индивидуално током одмора, тако да ми вежбе на падају тешко.

Максимовић је један од играча којима на крају сезоне истиче уговор, а о својим плановима је рекао:

- У најзрелијим сам играчким годинама и, искрено, волео бих да већ ове зиме одем у иностранство. Уколико ми буде стигла одговарајућа понуда, верујем да ће се то и догодити, тим пре што су на мојој позицији Вукасовић и Ђуришић, који би на тај начин добили простор да се потпуно докажу. С друге стране, уколико права понуда буде изостала, остаћу играч Војводине и, као и до сада, увек ћу се трудити да пружам максимум и доприносим што бољим играма и резултатима клуба - додао је Максимовић.

А. Предојевић
 

Лепа слика

На почетку припрема Новосађана било је присутно 36 играча, као и двојица младића из САД. Осим Ашћерића и Мићића, који су споразумно раскинули уговоре, сви фудбалери који су јесенас допринели веома лепој слици о играма Војводине поново су на окупу.
- Сигурно је да је то лепа слика - нагласио је Максимовић. - Нико практично, осим двојице отишлих играча, није изостао и за сада смо сви на окупу. Добро се међусобно знамо, почели смо да се упознајемо с новим шефом стручног штаба Драганом Ивановићем и његовим сарадницима, као и са захтевима које пред нас постављају.
 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести