Воша се тргла на крају

Војводина - Рудар 31:28 (14:14)

НОВИ САД: Хала Слана бара, гледалаца 100, судије:Тривковић и Милосављевић (Бешка). Седмерци: Војводина 7 (4), Рудар 3 (3), искључења: Војводина 6, Рудар 4 минута.

ВОЈВОДИНА: Л. Арсенић (7 одбрана, седмерац), Орбовић 2, Милић 1, Тодоровић, Илијин, Остојић 2, Перовић, Стојановић 9 (3), Николић, Бојанић, Пешић 3, Станковић 3 (1), Јандрић (6 одбрана), Дакуташвили 4, Гуглета 5, Јеремић 2.

РУДАР: Стајковић, Драговић 1, Аврамовић 1, Тица 3, Бечејац, Копања, Уранкар (8 одбрана, 3 седмерца), Богдановић, Јеловац, Сукић 5, Димитријевић 8 (2), Милошевић 6 (1), Недељков, Недељковић 2, Божић, Мердовић 2.

Рукометаши Војводине успели су да освоје два бода у дуелу с новајлијом у Суперлиги Рударом. И овога пута наш шампион је почео утакмицу с неколико грешака у нападу, а први гол црвено-бели су постигли тек у 3. минуту. Од тог тренутка играло се гол за гол, а гости из Костолца у неколико наврата били су у вођству с голом, а у 12. минуту и с два гола разлике. Војводина је поново повела у 18. минуту и после ове резултатска клацкалица, а и захваљујући Александру Гуглети који је постигао три гола домаћи су се одвојили. Међутим, не задуго, јер момци из Рудара су се изузетно трудили и успевали све грешке домаћих да реше у своју корист. На голу су имали сјајног Филипа Уранкара који је одбранио чак три седмерца у првих 30 минута. На одмор су екипе отишле поравнатим резултатом.

Шта се догодило у свлачионици тешко је рећи, јер Новосађани су кренули много предузимљивије него у првом делу утакмице. Били су прецизнији, мање грешили, имали брз полазак с центра и у једном тренутку вођство од чак шест голова разлике, а био је то 45. минут. Узео је тренер Рудара Аничић тајм-аут, ни то није много вредело, јер су црвено-бели одржавали разлику у головима од три до пет. Мислило се тада да ће они много убедљивије доћи до победе пред својим малобројним гледаоцима, међутим, осам минута пре краја Рудар је прво смањио вођство домаћих на два, а потом на један гол (28:27).

Тренер домаћих Божо Рудић узео је тајм-аут, а у игру је убацио и неколико дечака. Међутим, његови играчи су се, чини се тргли и на крају заслужено славили са три гола разлике. Међутим, мора се рећи да су много више очекује од овог састава Војводине за коју сви трвде, да ли с правом или не, да је најбољи у Суперлиги Србије.

М. Павловић

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести