Воша у лепим успоменама

После тренера Ненада Лалатовића, који је напустио редове фудбалера Војводине и уместо којег је за шефа стручног штаба ангажован Драган Ивановић, отишао је и високи нападач Никола Ашћерић.

 Он је споразумно раскинуо уговор с црвено-белима и постао слободан играч и има одрешене руке да потражи и пронађе нову средину.

- Пре око два месеца разговарао сам с члановима раније управе и том приликом ми је речено да се на мене у принципу не рачуна и да је боље да потражим неки клуб у којем ћу више играти – рекао је Ашћерић. – У финишу јесени почео сам чешће да добијам прилику, максимално коректно и професионално сам се понашао према тренинзима и утакмицама, настојећи да сваку обавезу одрадим на прави начин. Полусезона је завршена, сада смо формализовали договор од пре два месеца и постао сам слободан играч - рекао је Ашћерић.

Стасити нападач за сада нема понуде других клубова.
- За сада, искрен да будем, понуда још увек немам. Жеља ми је да одем у иностранство и покушам да зарадим озбиљнији новац, јер у априлу 2017. ћу напунити 26 година и време је да о томе размишљам. Поштено говорећи, доста ми је играња у Србији, тако да ћу акценат ставити на тражење неке иностране екипе. У Новом Саду сам провео скоро пуних годину дана, трудио се да у сваком тренутку пружим максимум и памтићу град и Војводину као један леп део каријере – додао је Ашћерић.

Председник клуба Душан Мијић је овако прокоментарисао одлазак високог нападача:
- Споразумни раскид уговора с Николом Ашћерићем договорила је претходна управа и ту нисмо могли ништа да променимо. Он је добио исписницу и више није наш играч, а све остале фудбалере који су под уговорима очекујем да се појаве на прозивци 8. јануара следеће године.
Сасвим је релано да ће Војводина настојати да се за наставак првенствене трке појача.

- Има интересантних играча за нас. У договору са тренером Драганом Ивановићем прочешљаћемо тај списак и видети кога бисмо волели да доведемо, а онда и да ли је и колико је то реално. У сваком случају, засукали смо рукаве, радимо пуном паром и верујем да ће се први резултати свега тога видети у најскоријем времену – најавио је Мијић.

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести